Fekete boleró

Hozzávalók:

kosárba

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.
A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.


A fenti hozzávalókat webshopunkban, vagy a kosár ikonra kattintva megvásárolhatja!

Csinos viselet, mindennapi alkalmakra - varázsolja el ismerőseit!

Méret: 34/36 és 38/40

A modell elkészítéséhez ajánljuk még az Anchor Artiste Mercer Crochet 10 törtfehér (szk. 10/2) horgolócérnát is.

Leírás:

Alapminta: A horgolási minta szerint nyitott pikóminta.

Méretpróba: az alapmintával: 4 ME és 16 S = 10 x 10 cm 3-as horgolótűvel

Attól függően válasszunk horgolótűt, hogy milyen szorosan, ill. lazán horgolunk. Ezért az eredeti cérnából készítsünk egy 12 x 12 cm-es méretpróbát, és a szemek méreteit hasonlítsuk össze a leírásban megadottakkal. Ha a méretpróbánk kisebb lett, mint a leírásban szereplő méret, akkor vastagabb tűvel dolgozzunk. Ha viszont nagyobb lett, mint az eredeti méret, akkor válasszunk vékonyabb tűt.


A horgolási minta szerint a 3-as horgolótűvel elkészítjük a kardigán hátulját. Az elejét ill. az ujját kétszer készítjük el. (a 38/40-es méretnél 1-1 egy darabnál szélességben eggyel több ME-t horg, és az 1-2. S-t, ill. az 51-52. S-t 1 x ism.)

Befejezés:
Az elkészített darabokat óvatosan gőzölős vasalóval lesimítjuk, és a szükséges a szabásminta szerint formára kifeszítjük. Összevarrjuk a vállát, és behelyezzük az ujját. Ezután egy munkamenetben összevarrjuk az oldalát és az ujját. Az ujjhasítékhoz kb. 10 cm-t nyitva hagyunk.

A 2-es horgolótűvel a szegéseket körbehorgoljuk a következőképpen:
Az ujjhasítékot csak rövidP-kal horg körbe. A kardigán széleit és a nyakkivágást fodrokkal horgoljuk körbe a következőképpen (a munkát az egyik oldalvarrásnál kezdjük).

1. K: kb. 4 rövidP-t horg a légSZ-ívbe és 1-t a kardigán befejező sorába (egyenletesen dolg, hogy a szélek ne nyúljanak meg, de ne is feszüljenek)

2. K: 3 légSZ az 1. SZ-be, 4 egyráhajtP * 1 SZ-et átlép, a köv.SZ-be 5 egyráhajtP, a *-tól a K végéig ism. Félbevágjuk a szaténszalagot, és az elejére kétoldalt felvarrjuk.

Online magazin

Belépés