Lana tollából – Sárga azsúrmintás pulóver

borito_sarga_logo

A Catania fonalcsalád ismét akciós a Kreatív Kézimunka webáruházában, ezért a következőkben szeretnék néhány ötletet, inspirációt nyújtani e fonalak felhasználásához!

Nagyon divatosak idén a sárga különböző árnyalatai, és ez az élénk, napsárga pulóver már a nyarat idézi, szellős azsúrmintájával mégis jól kihasználható tavasszal is.

50 dkg Catania fonalból készült, 3-as tűvel, a 36/38-as méret hossza 57 cm.

Az azsúrminta ihletője a Sandra 2017 tavaszi számának címlapján látható pasztellrózsaszín pulóver, de egy kicsit átalakítottam. Ötvözi a Letizia pulóver hullám-mintáját és a klasszikus levélmintát.

sarga1_logo

A passzé nem a hagyományos, egy sima-egy fordított patentminta, hanem a fordított szemet csavart sima szem követi. Ez szerintem sokkal szebb kötésképet eredményez a mercerizált pamutfonalból kötve. A passzé hullámosságát az első sorok hullám-mintája automatikusan kialakítja.

sarga2-1_logo

A pulóver különlegessége még a nyakmegoldás, melyet úgy készítettem, hogy a nyakkivágás szemeinek leláncolásával először megkötöttem a szokásos módon a bal vállrészt, ezután ennek szemeit egy másik kötőtűre szedve félretettem. Ezt követően a jobb vállrészt is megkötve, a jobb váll első szemétől indulva folyamatosan felszedtem a nyakkivágás és bal váll szemeit is egy tűre. Majd a csavart sima szemes passzémintát kötöttem a pulóver teljes szélességében. Ezáltal keletkezett a csónaknyak-kivágás, melyet a T-ujjak szépen kiemelnek.

Detti, köszönöm szépen a modellkedést!

sarga3_logo

 

You may also like...