Terike válaszol

terike
Be kell jelentkezned megjegyzés küldéséhez
FREVA
(hétfő, máj 23. 2016 04:57 DU.)
Kedves Teri!
Nagyon köszönöm. éva
gabiteri
(hétfő, máj 23. 2016 04:12 DU.)
Kedves éva!
A horgolt négyzeteket, szerintem a legkönnyebben a négyzetek utolsó sorának meghorgolásakor a legegyszerűbb, mindjárt a második négyzetet illesztjük a kész elsőhöz, de ha készen vannak a négyzetek, akkor utólag is össze lehet horgolni. A mód a mintától is függ, lehet 2-3 láncszemes ívekkel, majd 1 rövid pálca az egyik négyzetbe , majd újabb láncszemek után a másik négyzetbe. Lehet úgy is, hogy a kész kockákat egymással összefordítjuk, és egyszerre öltünk mind a 2 négyzet utolsó sorának pálcáiba 1 rövid pálcát. Ha azt szeretnénk, hogy látszódjon az összehorgolás, akkor a négyzeteket egymásnak hátoldallal illesztjük össze, de ha rejtve szeretnénk az összehorgolás rövid pálcáit, akkor a horgol négyzeteket egymásnak színoldalával illesztjük.
Egyébként saját fonalával, kötést utánzó öltésekkel is össze lehet varrni szépen, bár elég időigényes mind a 2 módszer, de az eredményért megéri a fáradozás.
Üdv. Teri
FREVA
(szombat, máj 21. 2016 07:54 DU.)
Kedves Terike! Egy több részből álló színes plédet szeretnék a kisfiamnak horgolni. úgy kell elkészíteni, hogy több négyzetet kell egymáshoz illeszteni. Kérem adjon tanácsot, hogy a sok elemet hogy tudnám a legszebben összevarrni vagy összehorgolni.
Köszönettel. éva
gabiteri
(csütörtök, már 31. 2016 09:00 DE.)
Kedves Mezei Hajnalka!
Sajnos nem teljesen sikerült a leírást csatolnom, de ezen a linken meg tudja nézni képekkel együtt. Üdvözlettel: Teri Az oldal linkje: http://www.kreativkezimunka.hu/index.php?_i=ar&_a=26&_pt=magazin
gabiteri
(csütörtök, már 31. 2016 08:56 DE.)
Kedves Mezei Hajnalka!
A rövidített sor készítése dupla szemmel a “régi” honlapon található, de megkerestem, és megpróbálom ide beilleszteni. A háta szerintem azért készül 2 centiméterrel hosszabbra, hogy a pulóver nyakkivágása jó legyen, mivel elöl mélyebb nyakkivágást szoktunk készíteni. Remélem sikerült segíteni. Jó munkát kívánok.
Üdvözlettel: Teri és itt a leírás a rövidített sor dupla szemmel: Rövidített sorok készítése dupla szemmel 1. kép A megadott szemmennyiség után megfordulunk.
A szálat a munka elé helyezzük és jobbról balra öltünk a SZ-be,
majd a SZ-t leemeljük és a szálat szorosan hátra húzzuk. 2. kép így a SZ átkerül a tűre és duplán lesz rajta. Ha a szálat nem
húzzuk elég feszesre, kis lyuk keletkezhet. A szálat újból
előre vesszük és a S-t befejezzük. 3. kép A következő S-ban a dupla SZ-ig kötünk. Ennél a forduló SZ-nél
2 szál van a tűn. Balról jobbra… 4. kép …mindkét SZ-tagba öltünk és ezt 1 SZ-ként a színén
simán, a visszáján fordítottan lekötjük. 5. kép A munka színén a 2 rövidített S befejezése után… 6. kép …csak 1-1 SZ látható.
Mezei Hajnalka
(szerda, már 30. 2016 03:05 DU.)
Kedves Terike!
a 2015/1 baba-és gyermekdivat különszámból szeretném megkötni a pulóvert íves passzéval.Nem tudom hogyan kell a rövidített sort készíteni dupla szemmel,és azt sem értem miért kell a hátát hosszabra kötni mint az elejét.Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel:Mezei Hajnalka
gabiteri
(szerda, már 9. 2016 07:42 DE.)
Kedves Anett! Nézem a mintát, a Gallér leírásánál írja a 38 cm utáni szaporítást. Ez a szaporítás a keresztszálból kötött szem, 4x minden 8. sorban, a szélén. A keresztszál, az a 2 szem közötti szál, ebből kötjük az új szemet, így szaporodik a széle. A simát “keresztezve”, vagy csavart simával kötjük, hogy ne képződjön lyuk az új szemnél, és az új szemet illesszük a mintába, hogy a bordás minta kijöjjön. Remélem így már sikerülni fog.
Jó munkát! Üdvözlettel: Teri
Anett
(vasárnap, már 6. 2016 07:52 DE.)
Kedves Terike! A magazin VI.évfolyam/ 1. számának (Tél) 10. oldalán található lezser kardigánt kötöm. Az elejénél azonban nehézségbe ütköztem. Nem értem, mit jelent a gallér kialakításánál az ” egy SZ-t fordítottan, ill. simán keresztezve kötünk a keresztszálból és csíkos mintával kötünk.”
A segédtűre leemelős módszer ez? A másik pedig, hogy a rajz alapján úgy látom, hogy a 38.cm-től szaporítani is kellene, hiszen a tetején 3 cm-rel szélesebb, de erre utalást a leírásban nem találok.
A segítséget előre is köszönöm!
Tisztelettel:Ferlingné Dósa Anett
gabiteri
(hétfő, jan 4. 2016 01:04 DU.)
Kedves Aletta!
Elővettem az újságot, és kipróbáltam a mintát. Nekem nem lett lyuk, hanem a leemelt szem hosszú, nyújtott szem lett. Ugye ugyanazt a szemet 2 soron keresztül emeljük le, a szálat a munka mögött vezetjük. Teri
aletta@gallai.hu
(hétfő, jan 4. 2016 11:17 DE.)
Illetve le tudná nekem írni a menetét, mert lehet, hogy rosszul értelmezem. én csak egyszerűen a szemet átcsúsztattam. Tisztelettel és köszönettel: Gallai Aletta

1 · 2