terike

Várjuk kérdéseiteket mindenféle témában. Terike válaszol.

Hozzászólás (16)

Kántor Katalin

Helló!
Megvettem a 2017/5 számú Kötött kedvencek lapot. Nagyon megtetszett a piros pulóver V-kivágással. Meg is vettem hozzá az anyagot. Olvasgattam a leírást. Nem igazán értem. Nem lenne egy rajzos leírás erről az átlós mintáról? Nekem a rajzok érthetőbbek. Köszönöm.
Üdv.: Kata

Varga Györgyné

Kedves Kata!
Megnéztem az újságot, de nem igazán tudom, hogy mi a gond.
Az alapminta, és az alapminta átlósan szerintem jól van leírva, utána ott van a fogyasztás, és a szaporítás leírása is. Tulajdonképpen úgy lesz neki átlós, ha a munka elején fogyaszt, középen szaporít, és a sor végén is fogyaszt. Ettől megy átlósan a minta. Ez le is van írva, hogy minden 4.sorban fogyasztani kell, így 3 szemet fogyaszt 12 sorban (egyik oldal+ 3 a sor végén)
A szaporítás 12 sora is leírja, hogy középen hogy kell szaporítani.
Először fogyasztunk, középen szaporítunk, a sor végén újra fogyasztunk.

Varga Györgyné

Kedves Kata!
Ha további kérdés merülne fel, jelezze. Sajnos rajzos leírásom nekem sincs.
Üdvözlettel: Teri

Balla Kriszta

Tisztel Cím!

Megvásároltam a legújabb kiadványukat, amelynek a 24 oldalán található miniruha leírása, használhatatlan!
Kérem, hogy egy pontos és érthetőbb leírást küldjenek részemre! Köszönöm! Balla Kriszta

FREVA

Kedves Kriszta! Meg tudná adni, hogy pontosan melyik résznél van a probléma? Pontosabban tudnánk válaszolni a kérdésre. Előre is köszönjük. Kézimunka Online Kft.

varganelehneredit

Kedves Terike! Nekem is problémám van a szürke miniruha mintájával! Szerintem a jelmagyarázat hiányos ill. téves!

FREVA

Kedves Olvasónk! Megvizsgáljuk a leírást, és hamarosan visszajelzünk a kérdésére. Kreativkezimunka.hu

FREVA

Kedves Olvasónk! Elnézést kérünk, a jelmagyarázat a 25. oldalon valóban hiányos. Az utolsó előtti egyenlőségjelhez tartozó jel egy sorral feljebb csúszott, az utolsó egyenlőségjelhez tartózó jel pedig nem szerepel. Ez utóbbihoz az Alapminta rajz 25-28. sorában, baloldalon szereplő jel tartozik, ami tükörképe a másik rajznak. Elnézést kérünk. Kreativkezimunka.hu

varganelehneredit

Köszönöm

Wéningerné J. Szilvia

Tisztelt Hölgyem!
Nekem is a 25.oldal rajzával van a problèmàm.Lehetne kèrni,hogy a helyes tajzot elkúldje nekem,mert nem nagyon ertem ezt az egyenlosegjelet.Valamint a tajzon ketszer szerepel “×”,aminek nem talalom a jelmagyarazatat.Nagyon koszonom,udvozlettel:Wéningerné

Nelli

Kedves Terike!
A szürke miniruha jelmagyarázata nekem még mindig problémás. Konkrétan a hosszú ferde nyíl, ahol csak annyi szerepel, hogy csavart fordítottat kötünk a keresztszálból. Melyik keresztszálból? A jel 3 szemre vonatkozik, és a fotó alapján valami csavarásféleség van ott.
Előre is köszönöm a válaszát

Nelli

Bocsánat, időközben rájöttem, hogy a hosszú ferde nyíl magyarázata ott van, csak elcsúszva (a többi kérdező kedvéért: 1 SZ-t simán leemelünk, 1 sima, 1 ráhajtás, 1 sima, majd a leemelt SZ-t átemeljük a lekötött 3 SZ felett)

Most már csak abban vagyok egy kicsit bizonytalan, hogy a x és a + jel között van-e valami különbség, vagy mindkettőnél csavart fordítottat kell kötni a keresztszálból?

FREVA

Kedves Olvasónk!
A ruha jelmagyarázatának javítása hamarosan felkerül a honlapra, addig is, ha megadja e-mail címét, elküldjük Önnek privát üzenetként (címünk: info@kreativkezimunka.hu) Elnézést kérünk. Kézimunka Online Kft.

FREVA

Kedves Olvasóink! A Kötött Kedvenceink magazin 2017/6. számának 25. oldalán található szürke kötött miniruha helyes mintarajza és jelmagyarázata innen érhető el: http://kreativkezimunka.hu/szurke-kotott-miniruha-javitott-mintarajz/

NÉMETHNÉ JÚLIA

Kedves Terike!
2016. évi (VI. évfolyam) 1. szám, Tél 32-33. oldalán a poncsó leírásából a háromszögek készítésére vonatkozó rajzot hiányolom. A leírásban egy rajz található, ami a szabásminta, a négyzetek elhelyezését mutatja. A leírás szövege (középső hasáb) a “Négyzetekre” vonatkozik, a háromszögek készítéséről szól, hivatkozik a rajzra, ami nem látható.
Lehetséges volna pótolni a hiányzó rajzot egy üzenetben a címemre?
Köszönettel:
Júlia

Varga Györgyné

Kedves Júlia!
Megnéztem a kérdéses újságban a poncsó leírását.
Rajzot én sem tudok hozzá mellékelni, de a “Négyzetek:” résznél le van írva pontosan, hogy egy négyzet tulajdonképpen négy háromszögből áll, a kész háromszög oldalán szedi fel a szemeket, és ha a negyedik háromszög is készen van, akkor összevarrja az elsővel.
Üdvözlettel: Terike

Írd meg hozzászólásod