Arany gömbök

Arany gömbök

Hozzávalók:

Anchor Artiste Metallic – 1 326 óarany: 1 gombolyag
Milward horgolótű 1,75 mm-es : 1 db
Arany gömbök, horgolásminták, 458 PDF 

 

3 db 10 cm-es átmérőjű szétnyitható műanyaggömb
Arany csillámspray

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.
A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Különlegesen csillogó díszek az ablakban vagy a karácsonyfára!

Arany gömbök

Méret: 1-1 gömb kb. 10 cm átmérőjű

A leírásban megadott tűk mérete ajánlás. Attól függően, hogy Ön szorosabban vagy lazábban köt vagy horgol, a méretpróbán megadott számoknak megfelelően válassza ki a kötő- és horgolótűket!

Leírás:
Elkészítési technika:
A horgolásokat két részben készítjük el a horgolási minta szerint. Minden kört a horgolási mintában megadott számú légszemmel kezdünk, és a kört láncszemmel zárjuk. Szükség esetén láncszemmel menjünk át a következő kör elejére. A jobb áttekinthetőség érdekében a mintának csak egy részét ábrázoltuk, a kört a minta szerint fejezzük be. A számok a köröket jelölik. A két horgolt darabot láncszemekkel kötjük össze, ehhez a megfelelő légszem-ív középső légszeme helyett 1 láncszemet horgolunk a szomszédos légszem-ívbe.
Figyelem: A gömböket először belülről fújjuk be az arany spray-vel, majd hagyjuk megszáradni.

1.gömb
Felszedünk 6 légszemet és 1 láncszemmel gyűrűbe zárjuk.1. kör az 1. félpálcát 2 légszemmel helyettesítjük, horgolunk még 11 félpálcát a körbe, végül 1 láncszemet horgolunk a 2. kezdő légszembe. Az 1. horgolási minta szerint dolgozunk a 4. körig, összesen 12 mintaegységet készítünk. A 2. darabot hasonlóképpen horgoljuk, de az utolsó körben mindkét horgolt darabot a gömbre fektetjük, és láncszemekkel a horgolási minta szerint összekötjük.

2.gömb
Felszedünk 6 légszemet és 1 láncszemmel gyűrűbe zárjuk.1. kör: az 1. négyráhajtásos pálcát 6 légszemmel helyettesítjük és 2 egyráhajtásos pálcát horgolunk a négyráhajtásos pálca közepébe, még 9 villás-pálcát horgolunk (= 1 négyráhajtásos pálca és 2 egyráhajtásos pálca a négyráhajtásos pálca közepébe), végül horgolunk 1 láncszemet a 6. kezdő légszembe. A 2. horgolási minta szerint dolgozunk tovább az az 5. körig, összesen 10 mintaegységet készítünk. A 2. darabot hasonlóképpen horgoljuk, de az utolsó körben mindkét horgolt darabot a gömbre fektetjük, és láncszemekkel a horgolási minta szerint összekötjük.

3.gömb
Felszedünk 12 légszemet és 1 láncszemmel gyűrűbe zárjuk. 1. kör: az 1. félpálcát 2 légszemmel helyettesítjük, horgolunk még 23 félpálcát a körbe, végül 1 láncszemet horgolunk a 2. kezdő légszembe. A 3. horgolási minta szerint dolgozunk tovább az 5. körig, összesen 12 mintaegységet készítünk. A 2. darabot hasonlóképpen horgoljuk, de az utolsó körben mindkét horgolt darabot a gömbre fektetjük, és láncszemekkel a horgolási minta szerint összekötjük.

Befejezés:
A felakasztáshoz egy szálat ill. egy láncszem-láncot a gömb lyukán áthúzunk, és rögzítjük.

Hasonló írások