Csipkedíszítésű terítő minták

Csipkedíszítésű terítő

Hozzávalók:

Anchor Aida 20-as horgolócérna 0001 fehér AA20: 15 db
Milward 1-es horgolótű : 1 db
Csipkedíszítésű terítő minták, 361 PDF 

 

270 cm-es, 140 cm széles krémszínű vászonanyag
hozzáillő varrócérna

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.
A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Egy különleges darab nyári kerti partikhoz!

Méret:

Magassága: kb. 145 x 256 cm
Bordűrszélesség:
Középbordűr: 9,5 cm
Külső bordűr: 35 cm

A leírásban megadott tűk mérete ajánlás. Attól függően, hogy Ön szorosabban vagy lazábban köt vagy horgol, a méretpróbán megadott számoknak megfelelően válassza ki a kötő- és horgolótűket!

Leírás:

Szabás: Kiszabunk 2 db 258 x 35 cm-es téglalapot.
Horgolásfajták: légszem, egyráhajtásos pálca
Filéminta: A leszámolható minta szerint egy légszem-láncra dolgozunk.
Minden sor 1. egyráhajtásos pálcáját 3 légszemmel helyettesítjük. Minden sor végén egy további egyráhajtásos pálcát horgolunk az előző sor legfelső forduló légszemébe.
Méretpróba: 20 négyzet széles és magas= 10 x 10 cm

Külső bordűr (2 x): felszedünk 181 légszemet + 3 forduló légszemet és az 1. leszámolható minta szerint filémintával dolgozunk= 60 négyzet. A terítő szélességében bejelölt négyzeteket egyszer készítjük el, ekkor a fogyasztásokat és a szaporításokat a jobb szélen a bejelölés szerint horgoljuk. A legszélesebb részen 70 négyzet található. Magasságban elkészítjük az 1-91. sort, a 2.-91. sort 4x horgoljuk, ezután még egyszer a 92.-151- sort. Ezután a szálat levágjuk.
Középső bordűr (1 x): felszedünk 58 légszemet + 3 forduló légszemet, és a 2. leszámolható minta szerint dolgozunk.= 19 négyzet. A terítő szélességében bejelölt négyzeteket egyszer készítjük el. Magasságban az 1.-31. sort 1 x készítjük el, Ezután a 32.-61. sort 16 x horgoljuk.

Összeállítás:
A horgolt bordűröket 256 cm-es hosszúságban kifeszítjük, keményítővel benedvesítjük, majd száradni hagyjuk. Az anyag széleit keskeny cikk-cakk öltésekkel vagy overlock varrógéppel eltisztázzuk, és körben 1 cm szélesen behajtva letűzzük. A két anyag közé felvarrjuk a középső bordűrt, az anyag két szélére pedig a külső bordűröket. Ekkor a bordűröket 0,5 cm szélesen a szegett anyagszél fölé helyezzük, és cikk-cakk öltésekkel felvarrjuk.

Hasonló írások