Csipkés terítő horgolt betéttel minták - 218 PDF

Csipkés terítő horgolt betéttel

Hozzávalók:

Anchor Aida 20-as horgolócérna 09002 natúr AA20: 2 db
Milward 1-es horgolótű : 1 db
Csipkés terítő horgolt betéttel minták – 218 PDF  

120 cm-es, 150 cm széles bézs színű vászonanyag
hozzáillő varrócérna

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.

A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Ez a modell biztosan az uzsonnaasztalok sztárja lesz!

A leírásban megadott tűk mérete ajánlás. Attól függően, hogy Ön szorosabban vagy lazábban köt vagy horgol, a méretpróbán megadott számoknak megfelelően válassza ki a kötő- és horgolótűket!

Méret:
Kb. 132 x 132 cm
A horgolt betét mérete: 53 x 53 cm
Csipkeszélesség: kb. 12 cm

Leírás:
Szabás:
Az anyagból kiszabunk egy 112 x 112 cm-es négyzetet, majd a közepéből kivágunk egy 51 x 51 cm-es négyzetet.

Horgolásfajták:
Légszem, láncszem, rövidpálca, egyráhajtásos pálca, kétráhajtásos pálca és pikó.

Csipke:
A csipke 96 egyenként elkészített négyzetből áll, amelyeket összeillesztünk, majd a belső és külső szélükön körbehorgolunk. A négyzeteket és a szegélyeket körökben horgoljuk. Minden kör 1. szemét a horgolási mintában megjelölt számú légszemekkel helyettesítjük, és a kört 1 láncszemmel a megfelelő kezdő szembe zárjuk. Szükség esetén láncszemmel menjünk át a következő kör elejére. A számok a köröket jelölik. Az 1. négyzethez az A nyílnál felszedünk 6 légszemet, majd 1 láncszemmel gyűrűbe zárjuk. Ezután az 1. horgolási minta szerint dolgozunk tovább. Egyszer elkészítjük az 1-4. kört. Ezután levágjuk a szálat. A 2. és minden további négyzetet a 4. körben a bejelölés szerint az előző négyzetttel a pikókhoz kapcsolunk. Ehhez a pikó 2. légszemét az előző négyzet megfelelő pikójába 1 láncszemmel helyettesítjük. Oldalanként egy 25 négyzetből álló “keretet” készítünk, az utolsó négyzetet összekötjük az 1. négyzettel, majd a következőképpen körbehorgoljuk: a szálat a B nyílnál újrahurkoljuk, és a horgolási minta szerint dolgozunk. Elkészítjük 1 x az 1-8. kört, a 7. és a 8. kört a 15. körig értelemszerűen folytatjuk, majd a szálat levágjuk. A belső szélekhez a szálat a Cnyílnál újrahurkoljuk, és a horgolási minta szerint elkészítjük az 1-3. kört.

Betét:
A betét 81 egyenként elkészített négyzetből áll, amelyeket összeillesztünk, és a külső szélükön körbehorgolunk. Hosszában és széltében 9-9 négyzetet horgolunk össze. Ezután a szálat levágjuk, a B nyílnál 1 láncszemmel újrahurkolunk, majd a betétet a csipkénél leírtak szerint körbehorgoljuk.

Befejezés:
A horgolt részeket kifeszítjük, keményítővel bespricceljük, majd száradni hagyjuk. A vászon külső széleit cikk-cakk öltésekkel biztosítjuk, vagy overlock varrógéppel eltisztázzuk. A szélt hátrahajtva beszegjük. A horgolt betétet és a csipkét kb. 1 cm-es fedésben apró öltésekkel a terítőre varrjuk.

Hasonló írások