Estélyi táska leírása

Estélyi táska

Hozzávalók:

Anchor Artiste Metallic – 1 342 fekete
Anchor Artiste Metallic – 1 324 nugát
Anchor Artiste Metallic – 1 338 barna
Milward 2-es horgolótű
Estélyi táska leírása, mintája – 194. pdf 2 db fekete táskafül („Marilyn” Art. 615 105 -Prym)

kb. 50 cm-es fekete bélésanyag

színben hozzáillő Coats varrócérna

7 x 15 cm-es kartondarab

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.

A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Egy divatos táska különleges alkalmakra!

Méret:

Magassága kb.18 cm
Átmérője: kb. 44 cm

Leírás

A táska alja: A munkát fekete színnel kezdjük, felszedünk 35 légszemet, majd a tűtől számított 2. légszembe egy láncszemet horgolunk, a következő légszemekbe pedig: 3 láncszemet, 7 rövidpálcát, 12 egyráhajtásos pálcát, 7 rövidpálcát és 4 láncszemet.
Ezután 1 légszemet horgolunk, és tovább a kezdéssel szembeni oldalon 4 láncszemet, 7 rövidpálcát, 12 egyráhajtásos pálcát, 7 rövidpálcát, 3 láncszemet, 1 láncszemet és az utolsó szembe 3 rövidpálcát készítünk= 1. kör

2. kör: Az előző kör 1. láncszemébe és a többi szembe 1 rövidpálcát horgolunk, ekkor mindig a hátsó lekötési tagba öltünk, a légszembe 3 rövidpálcát horgolunk.
3. kör: Az előző kör 3 rövidpálcájából a középsőbe horgolunk 3 rövidpálcát, 12 rövidpálcát, 12 egyráhajtásos pálcát, 12 rövidpálcát, a 3 rövidpálcából a középsőbe ismét 3 rövidpálcát készítünk, majd a másik oldalt tükörképesen fejezzük be.
4. – 8. kör: rövidpálcák, a 3 rövidpálcából a középsőbe mindkét külső oldalon 3-3 rövidpálcát horgolunk.

Ezután elkészítjük a színes oldalt a következőképpen: a nugát és barna színnel felváltva dolgozzunk az egyráhajtásos- pálcacsoportos körökben.

1. – 6. kör ld. horgolási minta. 1. kör nugáttal, 2. kör feketével, 3. kör barnával, 4. kör feketével, 5. kör nugáttal, 6. kör feketével.
7. kör: a 3. körhöz hasonlóan, de a 2 egyráhajtásos- pálcacsoport közötti rövidpálcákba felváltva 5 és 7 egyráhajtásos pálcát horgolunk.
8. kör: mint a 2. kör.
9. kör: * a 2 egyráhajtásos- pálcacsoport közötti rövidpálcákba 7 egyráhajtásos pálcát horgolunk, 1 rövidpálca a következő pálcacsoport középső egyráhajtásos pálcája köré, ezután a *-tól folyamatosan ismételjük.
10. – 28. kör: * a 2. és a 9. kört a megfelelő színváltásban ismételjük.
29. kör: * a 2 egyráhajtásos- pálcacsoport közötti rövidpálcákba 7 egyráhajtásos pálcát horgolunk, 1 rövidpálca a következő pálcacsoport középső egyráhajtásos pálcája köré, 9 egyráhajtásos pálca a két pálcacsoport közötti rövidpálcákba, 1 rövidpálca a következő pálcacsoport középső egyráhajtásos pálcája köré, a *-tól folyamatosan ismételjük.
30. kör: mint a 2. kör.
31. kör: * a 2 egyráhajtásos- pálcacsoport közötti rövidpálcákba 9 egyráhajtásos pálcát horgolunk, 1 rövidpálca a következő pálcacsoport középső egyráhajtásos pálcája köré, a *-tól folyamatosan ismételjük.
32. – 43 kör: a 30. és a 31. kört a megfelelő színváltásban ismételjük.
44. kör: mint a 2. kör.

Befejezés: A táska aljának méretében kivágunk egy darab kartont, és belülről a táska aljára ragasztjuk. A bélésanyagból hasonló méretű darabot kiszabunk 1 cm-es ráhagyással, és a táska oldalaihoz egy 19 x 44 cm-es téglalapot. A bélést a rövid oldalakon összevarrjuk. A varrást szétvasaljuk, majd a bélést a táskába helyezzük, és apró öltésekkel a horgolás felső szélén bevarrjuk. Végül a fogókat kétoldalt felerősítjük.

Hasonló írások