Függöny horgolt díszítéssel minták - 219 PDF

Függöny horgolt díszítéssel

Hozzávalók:

Anchor Aida 15-ös – 4 00001 fehér MI: 2 csomag
Milward 1,25-ös horgolótű : 1 db
Függöny horgolt díszítéssel minták – 219 PDF 

 

kb. 55 x 100 cm-es virágos függönyanyag

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.

A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy készíthetünk gyorsan egyedi függönyt.

A leírásban megadott tűk mérete ajánlás. Attól függően, hogy Ön szorosabban vagy lazábban köt vagy horgol, a méretpróbán megadott számoknak megfelelően válassza ki a kötő- és horgolótűket!

Méret:
Kb. 90 cm széles és 90 cm magas

Leírás

A középső horgolt csíkhoz készítünk 7 db rozettát, majd a rozettákat egyenként az utolsó körben egymáshoz kapcsoljuk. Az 1. rozettához felszedünk 8 légszemet, és a kört 1 láncszemmel gyűrűbe zárjuk.
1. kör: az 1. egyráhajtásos pálcát 3 légszemmel helyettesítjük, * 3 légszem, 1 egyráhajtásos pálca, a *-tól 6 x ismételjük, végül horgolunk 3 légszemet és 1 láncszemet a 3. kezdő légszembe. Az A horgolási minta alapján dolgozunk tovább a 7. körig, minden kört a horgolási mintában megjelölt számú légszemmel kezdünk, és a kört láncszemmel zárjuk. Szükség esetén láncszemmel menjünk át a következő kör elejére. A számok a köröket jelölik.
A többi 6 rozettát is hasonlóképpen készítsük el, az utolsó körben az A horgolási minta szerint kapcsolódjunk az előző rozettához. Ehhez a középső légszem helyett 1 láncszemet horgoljunk a szemben lévő ívbe.
Végül a rozetta csík hosszanti oldalaira az A horgolási minta 8. és 9. sorát horgoljuk.
Az alsó szegélyhez felszedünk 3 légszemet + 3 forduló légszemet (=1 egyráhajtásos pálca), és a B horgolási minta szerint az 1-4. sort folyamatosan ismételjük. Ha elértük a kb. 90 cm-es hosszúságot (a sorok száma osztható 4+3-mal) az ív szélére a és b sorokat horgolunk, ekkor a mintaegységet folyamatosan ismételjük.
Befejezés:
A rozettás csíkot és a szegélyt 90 cm-es hosszúságra kifeszítjük, majd nedves ruhák alatt megszárítjuk.
A függönyanyagból kiszabunk egy 13 x 92 cm- es és egy 37 x 92 cm-es csíkot. Az anyag széleit cikk-cakk öltésekkel biztosítjuk. A csíkok keskeny oldalait 2 x 0,5 cm szélesen behajtjuk, és letűzzük. A szélesebb csík felső szélét 4 cm szélesen zsinórháznak behajtjuk, és letűzzük, alsó szélére rávarrjuk a rozettás horgolt csíkot. A rozettás csík még szabad hosszanti oldalszéleire rávarrjuk a keskenyebb anyagcsíkot. Végül a szegélyt alul felvarrjuk.

Hasonló írások