Horgolt nyári táska

Hozzávalók:

Anchor Style Miro – 4 gombolyag
Milward 4-es horgolótű: 1 db

4 m. Anchor mokka (378) osztott hímzőcérna

1 m. Anchor tenger (977)osztott hímzőcérna

1 pár bambusz táskafül

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.
A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Egy klasszikus darab, amit nem lehet megunni!

Méret: kb. 17 x 31 cm

Alapminta: egyráhajtásos pálcákat horgolunk, minden kör 1. egyráhajtásos pálcáját 3 légszemmel helyettesítjük, az utolsó egyráhajtásos pálcát a 3. helyettesítő légszembe horgoljuk.

Méretpróba: 18 SZ és 10 S = 10 x 10 cm

Leírás:
58 légszemet felszedünk, és a tűtől számított 4. légszembe a horgoljuk az 1. egyráhajtásos pálcát (1. kör = 56 egyráhajtásos pálca +helyettesítő szem). Az alapminta szerint kb. 17 cm-t horgolunk, majd mindkét oldalon nem kötünk le 6 szemet, és a középső 45 szem fölött 6 cm-en egyráhajtásos pálcát horgolunk a táska aljának.

Majd mindkét oldalon ismét 6 szemet horgolnuk, és az összes 57 szem fölött még 17 cm-t. Az oldalvarrásokat a visszájáról horgoljuk össze, majd a táska aljának rövid varrását lezárjuk, ezt a szabásmintán *-t*-ra jelekkel ábrázoltuk. A táska fülének rögzítéséhez 4 fogantyút horgolunk a duplán vett Anchor osztott hímzőcérna mokka színével (378), ehhez felszedünk 16 légszemet, és 2 sor rövidpálcát horgolunk rá. Felerősítjük a fogantyúkkal a táska fülét. Felülről a 3. egyráhajtásos pálca sorba belehímezünk egy duplaszálú csíkot az Anchor osztott hímzőcérnából.

Az 1. színnel kezdjük a szélénél. A szálat alulról felfelé szúrjuk be, átvezetjük 2 egyráhajtásos pálca felett, majd ismét bebökünk. Ennél a pontnál még kétszer ki- és beszúrunk, hogy összesen 6 szál legyen felül (tehát a szálat 3x tekerjük 2 egyráhajtásos pálca köré). Ismét beszúrunk 6 egyráhajtásos pálcát, és ezt a folyamatot a kör végéig ismételjük. A 2. színt ugyanígy hímezzük bele. Szükség esetén kartonpapírt helyezünk a táska aljába.

Hasonló írások