Horgolt oldaltáska- mintaleírás

Horgolt oldaltáska

 

 

Hozzávalók:

Anchor Style Creativa 926 világosbézs ASC: 4 gombolyag
Anchor Style Creativa 876 mentazöld ASC: 2 gombolyag
Milward 3.5-es horgolótű : 1 db
Horgolt oldaltáska- mintaleírás, PDF 

A vállpánthoz 62×62 cm színben hozzáillő anyag

2 db D-alakú, 30 mm-es fémkarika

10 db 9 mm-es fémkarika

1 db 18 mm-es sárga gomb

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.

A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Egyszerűen elkészíthető táska, melyet a színek összeválogatásával tehetünk egyedivé

Méret: kb. 38 x 26 cm

Az eredeti modell az Anchor Style Creativa fonal 398 és 1035 színével készült. Mivel ezek a színek nálunk nem kaphatók, ajánljuk helyette az Anchor Style Creativa többi színét.

A leírásban megadott tűk mérete ajánlás. Attól függően, hogy Ön szorosabban vagy lazábban köt vagy horgol, a méretpróbán megadott számoknak megfelelően válassza ki a kötő- és horgolótűket!

LEÍRÁS

Színek beosztása: 1-14. sor = bézs; 15-24. sor menta

2x a táska teste: 69 légszemre kezdünk, majd a táska horgolásmintája alapján sorokban dolgozunk, a ME-et 3x készítjük el. A „b” horgolásminta alapján készítünk egy nagy menta; a „c” minta alapján egy kicsi bézs virágot.

A táska oldala és alja: Bézs fonallal, egyráhajtásos pálcákból horgolunk egy 12 szem széles szalagot. Ezt a „d” vázlatrajz alapján rövidpálcákkal ráhorgoljuk a táska testére (a varrásvonal kifelé mutasson).
A lezáró hurokhoz egy 14 légszemes láncra 1 sor rövidpálcát horgolunk.
A gombot így horgoljuk meg: 2 légszemre. 1. K: az 1. légszembe 6 rövidpálca; 2. K: mind a 6 rövidpálcába 2-2 rövidpálca; 3. K: 2-2 rövidpálcát együtt lekötünk. Elvágjuk a fonalat, a szemeket összehúzzuk, a hurkot és a gombot egymással szemben felvarrjuk.

Összeállítás: A táska elejére és hátoldalára is 5-5 fémkarikát erősítünk. A horgolt virágokat egymásra helyezzük, rávarrjuk a sárga gombot, majd a táska egyik oldalára varrjuk, az oldalakon rögzítjük a D-alakú fémkarikákat. Az anyagot körben kétszeresen behajtva 0,5 cm szélesen beszegjük, háromszög alakban összehajtjuk, majd összehúzzuk, csücskeit a D-karikákra csomózzuk. A táska alját megerősíthetjük egy vastagabb kartonlappal.

Hasonló írások