Horgolt virág dekorációk

A képen látható horgolt virágok nemcsak táska, hajpánt díszítésére szolgálhatnak. Anyák napja vagy születésnap közeledtével ötletes megoldás lehet egy kedves, egyedi képeslap vagy kártya dekorációjához is.  A leírás megjelent a Kötött Kedvenceink 2014/1. Nyári apróságok különszámában is.

Horgolt virágok
A virágok színét sorok szerint tetszés szerint variálhatjuk.

Horgolt virág 1.
Kezdés: 6 légSZ-ből gyűrűt kapcsolunk.
1. sor: 3 légSZ az első egyráhajtP helyettesítéseként, 3 egyszerre befejezett egyráhajtP, 3 légSZ, * 4 egyszerre befejezett egyráhajtP, 3 légSZ*, a *-tól még 3x ism = összesen 5 pálcacsoport.  HamisP-val zárjuk a sort a 3. légSZ utolsó szemébe.
2. sor: 1 légSZ, * 1 rövidP az előző sor pálcacsoportjaira, a 3 légSZ-ívekre 6 egyráhajtP *, a *-tól még 4x ism.  Hamispálcá-
val zárjuk a sort az előző sor utolsó szemébe, a fonalat eldolgozzuk.

Horgolt virág 2.
Kezdés: 6 légSZ-ből gyűrűt kapcsolunk.
1. sor: 3 légSZ az első egyráhajtP helyettesítéseként, további 11 egyráhajtP, Hamispálcával zárjuk a sort a 3. légSZ utolsó szemébe= 12 egyráhajtP.
2. sor: minden második egyráhajtP-ra egy rövidP, köztük 7 légSZ- ívek. Hamispálcával zárjuk a sort.
3. sor: 3 légSZ az első egyráhajtP helyettesítéseként, 6 db egyráhajtP, 3 légSz, 7 db egyráhajtP, *a következő ivbe 7 db egyráhajtP, 3 légSZ, 7 db egyráhajtP*, a *-tól még 3x ism.= összesen 6 pálcacsoport. Hamispálcával zárjuk a sort az előző sor utolsó szemébe, a fonalat eldolgozzuk.

Kötött Kedvenceink Magazinokat és különszámokat rendelje meg webshopunkban.

Hasonló írások