Lana tollából – Húsvéti koszorú

Ez a vidám színű viszonylag gyorsan elkészíthető horgolt dekoráció mindenkinek jó ötlet lehet, akinek van kedve kézimunkázással készülődni az ünnepekre.

A koszorú Catania fonalból készült, mind a négy színből (amelyek persze ízlés szerint választhatók) kb fél gombolyag fogyott, oda-vissza horgolással. Egy színből két sort horgoltam, a sor elején és végén két-két félpálcával, hogy a koszorú belső kerületét kövesse a forma, a többi pálca egyráhajtásos. Érdemes folyamatosan hozzámérni a koszorú alaphoz, és ha már nagyobb, ráfércelni. Ha szükséges, kicsit módosítsunk a pálcákon. Szerencsére a horgolás eléggé rugalmas ahhoz, hogy szépen kifeszíthető legyen.

20170319_102127

A végén csak cérnával öltöttem össze, az akasztó (ami lehet egy szép selyem szalag is) pedig jótékonyan eltakarja az első és utolsó sor találkozását.

levagott_koszoru

A díszítés is teljesen szabadon választható, akár el is hagyható. Én ezeket a horgolt virágokat készítettem maradék fonalakból (a szirmokat egyenként behurkoltam, mert így találtam igazán szépnek – a horgolás és a szálak eldolgozása a kellemesnél kicsit több időt vett így igénybe, de szerintem megérte), a koszorúhoz felhasznált színekből már nem mutatott jól, ezért döntöttem az élénkebb tónusok mellett. A tüneményes, lézerrel vágott fa nyuszi gombok hobbiboltban kaphatók, csakúgy, mint a 25 cm átmérőjű koszorú alap.

 

Hasonló írások