Kézmelegítő

Hozzávalók:

EXTRA MERINO BIG-1 – 3 gombolyag
Milward 4 mm-es kötőtű: 1 csomag
Milward 4 mm-es körkötőtű 80 cm-es: 1 db
Kardigán és kézmelegítő, leírás, kötésmita- 198.pdf

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.
A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Sikkes kiegészítője a barna rombusz mintás kardigánnak

Méret: egy méret

Figyelem: A bemutatott modell a 106-os színű fonalból készült, ami nálunk nem kapható, helyette a 103-as színt ajánljuk!

A leírásban megadott tűk mérete ajánlás. Attól függően, hogy Ön szorosabban vagy lazábban köt vagy horgol, a méretpróbán megadott számoknak megfelelően válassza ki a kötő- és horgolótűket!

A modell elkészítéséhez ajánljuk még az Extra Merino Big fonal többi színét is, melyek megtalálhatóak webáruházunkban.

Dupla keresztezett kezdés: a leírását lsd. a magazin Kötéstippek rovatában.
Patentminta: 2 sima, 2 fordított váltakozik
Rombusz minta: A kötésminta alapján dolgozunk. Csak a szí sorokat rajzoltuk le, a visszáján úgy kötjük a szemeket, ahogy mutatkoznak. A ráhajtásokat a leírásnak megfelelően kötjük le.
Az 1-26. sorokat folyamatosan ismételjük.

LEÍRÁS:

A dupla keresztezett kezdéssel felszedünk 53 szemet a 4-es tűvel, majd az 1 vi sorban így kötünk: szélSZ, 17 szem patentminta 1 fordítottal kezdve, 6 sima, 5 fordított, 6 sima, 17 szem patentminta, 2 fordítottal kezdve, szélSZ. A továbbiakban a patentmintás szemeket úgy kötjük le, ahogy mutatkoznak, a középső 17 szemre a rombusz mintát kötjük.
4 cm magasságban a hüvelykujj nyílásához a 7-10. szemeket leláncoljuk, ezeket a szemeket a következő sorban ismét felszaporítjuk.
Kb. 30 cm magasságban = 80 S rombusz minta, de a kötésminta 2. sora után az összes szemre még 2 soron át 1 sima, 1 fordítottat kötünk, majd a szemeket leláncoljuk.
A harisnyakötő tűvel felszedünk a hüvelykujj nyílásából 16 szemet, erre 3 cm-t kötünk a patentmintával, a szemeket leláncoljuk. Összevarrjuk a hosszú oldalakat.
A bal kézmelegítőt tükörképesen kötjük: a hüvelykujj nyílásához a rombusz minta után 7 szemet kötünk, majd leláncoljuk a 4 szemet.

Hasonló írások