Korall színű sapka

Hozzávalók:

Catania Fine-1 1003 korall CF: 1 gombolyag
Milward 3 mm-es kötőtű : 1 csomag

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.
A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Divatos “buggyos” sapka Catania Fine fonalból

Méret: 52-56 cm fejkörfofatra

Patentminta: 2 sima, 2 fordított váltakozik.

Bogyós minta:
A szemek száma az 1. S előtt és a 3. S után osztható 4-gyel + 1 + 2 szélSZ.
A szemek száma az 1. S után osztható 4-gyel + 3 + 2 szélSZ.
1. S (visszája): szélSZ, * 1 szemből 3 szemre szaporítunk /=1 sima, 1 fordított, 1 sima/, 3 szemet fordítottan összekötünk, a *-tól ismételjük, 1 szemből 3 szemre szaporítunk, szélSZ.
2. S: fordított szemeket kötünk.
3. S: szélSZ, * 3 szemet fordítottan összekötünk, 1 szemből 3 szemre szaporítunk, a *-tól ismételjük, 3 szemet fordítottan összekötünk, szélSZ.
4. S: fordított szemeket kötünk.
Az 1-4. sorokat folyamatosan ismételjük.

Figyelem! A bogyók szaporításánál egy 2. sorban (színe) a szélSZ előtt, illetve után 1 csavart fordított szemet szaporítunk a keresztszálból, a következő vi sorban a szemből 3 szemre szaporítunk.
A bal elején a bogyók fogyasztásánál egy 4. sorban a sor végén a szélszemet az előtte lévő szemmel simán összekötjük. A jobb elején a 4. sor elején szélszemet a mögötte álló szemmel simán összekötjük.

Méretpróba: a bogyós mintával 30 SZ és 30 S= 10×10 cm; a patentmintával széltében picit megnyújtva 26 SZ és 36 S = 10×10 cm.

LEÍRÁS
Felszedünk 179 szemet, erre a bogyós mintával kötünk = 181 SZ az 1. S után.
16 cm után elkezdünk fogyasztani: mindig a visszáján fogyasztunk, elosztva 5x 3 szemet fordítottan összekötünk, majd 1 fordított szemet kötünk /nem szaporítunk/ = 2 szem. A következő szí sorban ezt a 2 szemet az előtte lévő szemmel fordítottan összekötjük = 159, illetve 161 SZ. Ezt a fogyasztást a következő sorokban még 6x ismételjük, majd a maradék szemeket a vezetőszállal összehúzzuk.
A keresztben kötött passzéhoz 26 szemet szedünk a tűre, a patentmintával kötünk. A visszáján az 1. sort láncos szélszemmel /= a visszáján a szélszemet csavart simán kötjük, a szí sor végén pedig a fonalat előre vesszük, és a szélszemet fordítottan leemeljük/; 2 simával kezdjük a mintát, a sort 2 fordított, szélszemmel zárjuk. 50 cm után a szemeket leláncoljuk.
A passzét a sapka kezdő sorára varrjuk, a láncos szélszemek legyenek alul. Ezután összevarrjuk a sapka függőleges széleit.

Hasonló írások