Lana tollából – Baba együttes

A Schachenmayr kínálatában nemrég jelent meg egy hihetetlenül puha babafonal, a Lenja Soft. Enyhén bolyhos, de könnyen köthető, és az elkészült munka éppen olyan tapintású, mint maga a gombolyag (ez nem minden fonalnál van így). A legkisebbek számára már el is kezdhetünk felkészülni az ősz közeledtére, tényleg kiválóan alkalmas babaholmik készítésére, mivel nyálálló, és még a mosást is bírja!

A fonal kapható 5 és 10 dkg-os kiszerelésben is, és két 10 dkg-os gombolyag elegendő volt a takaróhoz, a sapkához és a mellényhez.

A takaró leírása megjelent a Kötött Kedvenceink 2017/1. számában (a kék szegélyt nem készítettem el hozzá, de enélkül is tökéletesen formatartó). A sapka leírása pedig megtalálható a gombolyag címkéjén.

A mellényhez kék Catania fonalat is használtam, ami jó tartást ad az aljának és a karöltőknek, illetve a gomboláspántnak. A hátát 57 szemmel kezdtem, csavart sima szemes patent mintával, majd Lenja Softtal, simakötéssel folytattam, a karöltőknek 8 szemet leláncolva 30 cm-es magasságban fejeztem be.

Az elejénél a kezdő passzésorokat kicsit szélesebben készítettem, mint a babafonallal kötött részt, mivel a gomboláspántot úgy horgoltam rá az elejére, és a találkozási ponton összeöltöttem a passzéval. A helyes kis bagoly gomboknak pedig szintén a horgolt pántba készült a gomblyuk. A karöltőket úgyszintén körbehorgoltam, egyráhajtásos pálcákkal.

Modell: Tibor

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod