Lana tollából – Baba kardigán

baba kardigán Lenja Soft

A rendkívül puha Lenja Soft fonal ismét megihletett, ezúttal egy kardigán készült belőle, hiszen a hidegebb idő beköszöntével a kicsiknek is nagyon fontos a meleg öltözék.

baba kardigán Lenja Soft

A Lenja Soft fonalból ezúttal a kék, sárga és piros pöttyös (Confetti – 00080) árnyalatot választottam, szerintem fiúknak és lányoknak egyaránt jól áll!

Az eleje és a háta méretezése nagyon hasonló a kék pöttyös mellényéhez, ám a passzé és a gomboláspánt is a Lenja Softból készült. Ehhez a hátát 57 szemmel kezdtem, 8 sor sima patenttel, majd simakötéssel folytattam. 21 cm-es magasságban 1×4 és 2×2 szemet leláncoltam a karöltőhöz, majd 32 cm hossznál befejeztem a hátát. Az elején a gomboláspántnak a szélső 4 szem felett a passzét követően is mindig sima patent mintával kötöttem, az egyik munkadarabon 5 gomblyukat is készítve. A nyakkivágáshoz 27 cm magasságban 1×8, 1×2 és 1×1 szemet láncoltam le. Az ujja 37 szemmel kezdve, majd elosztva kétszer 1-1 szemet szaporítva készült.

baba kardigán Lenja Soft 3

A kardigánhoz elegendő volt 10 dkg fonal, ám a biztonság kedvéért vettem még egy gombolyagot, amiből kötöttem egy sapkát is – immár nagyobb méretben (48-as), hiszen mindent gyorsan kinőnek a gyerekek. Ehhez 10 szemmel kellett többet kötni, mint a kék sapkánál, és 4 körrel később kezdtem meg a fogyasztást.

baba sapka Lenja Soft

A Kötött kedvenceink 2017/5. számában is találhattok Lenja Softból készült sapka és mellény leírást!

Modell: Tibor

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod