kötött csipkemintás sál

Lana tollából – Ciklámen csipkesál

kötött sál

Folytatva a téli kiegészítők sorát, íme egy újabb élénk színű darab, mellyel feldobhatjuk a télikabátunkat!

A sál 185 cm hosszú és 28 cm széles, 15 dkg vékony merinói gyapjú csipkefonalból készült, kedvenc ciklámen színemben, 3-as kötőtűvel.

csipkeminta kötése

A csipkeminta a 11 szemes mintaegység 5-szöri ismétlése, plusz két szélszem, tehát 57 szemre készül. A mintaegység első és utolsó szeme fordított, közöttük pedig a hagyományos levélminta háromszöge (egy ráhajtás és két szem összekötése egymáshoz fokozatosan közelítve összesen 8 sorban), majd még 6 sor, ahol a színe sorokban a két fordított szem mellett ráhajtás nélkül egy-egy összekötés, a két ráhajtás pedig középen, egy sima szemmel elválasztva.

Összesen 44-szer ismételtem a mintát hosszában, így 20 cm széles és 150 cm hosszú volt a sál. A végső méretet a blokkolással nyerte el, azaz a benedvesített kendőt kifeszítettem és gombostűkkel kitűztem, majd hagytam megszáradni.

csipkemintás sál

Hasonló írások

Hozzászólás (1)

FREVA

Kedves Mónika! A blogon sajnos nincs mód mintaleírás megadására, de ajánlom figyelmébe a kreativkezimunka youtube csatornáján megjelent, azsúrminta kötését bemutató videónkat. A techniak elsajátítása után a leírással már könnyebb elkészíteni a sálat. A minta alapját egyébként a Sandra magazin 2014/8. számában megjelent sál adta, könyvtárban még biztosan fellelhető ez a szám. Kötőiskolánk elérhetősége: https://www.youtube.com/watch?v=q2cQ9UFnWgg

Írd meg hozzászólásod