Lana tollából – Csavartmintás lila pulóver

Lila kötött pulóver

A puha gyapjú fonalból készült, gazdag csavart mintás pulóverek a téli ruhatár alapdarabjai. Ha most nekikezdünk egynek, el is készül, mire beköszönt az igazán hideg idő!

Csavart mintában ez a világos lila modell sem szenved hiányt. 65 dkg merinógyapjú fonalból készült, 3,5-ös tűvel készültek a passzé részek, 4-es tűvel a csavart minták, természetesen segédtű használatával.

Az eleje és a háta közepén futó mintakombináció látványosan kapcsolja össze a rombuszmintát a hagyományos csavarással. A rombuszok kötése hasonlóan történik, mint a sálfonallal kombinált ruha esetében, azzal az eltéréssel, hogy a rombusz szárai 3 sima szemből állnak, tehát 1, illetve 3 szemet helyezünk a segédtűre. A szárak középső találkozási pontján minden második rombusznál kétszer csavarunk.

csavart minta

A középső minta mellett közvetlenül egy sima szem fut végig, melyet minden színe sorban egy sorral mélyebbre öltve készítünk. Mellette 8 szemből álló egyszerű csavarás, melyet az egyik oldalon jobbra, a másik oldalon balra csavarva kötünk.

csavart minta

Végül a pulóver szélét és az ujjakat ferdén futó bordás minta díszíti, melynek leírása megtalálható a Kötött kedvenceink 2016/1. számában (azsúrmintás kötött kabát).

bordás minta

A csavarásokat fordított kötés választja el, ami még plasztikusabbá teszi a pulóvert!

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod