silky soft kötés

Lana tollából – Csavartmintás rózsaszín pulóver

csavart mintás pulóver kötése

Íme egy újabb, gazdag csavart mintás pulóver a hideg téli napokra, vidám, nőies színben.

A minta ismerős lehet, hiszen megjelent a Kötött kedvenceink 2016/2. tavasz-nyári számában, és a 2017/1. téli számban is, előbbiben szürke Silky Soft, utóbbiban mustárszínű Merino Extrafine Cotton fonalból, kardigán alakjában. Bizonyára a Coats tervezőinek is nagyon tetszett, ha többféle fonalból is elkészítették – én egy pulóvert álmodtam belőle.

60 dkg azálea színű Merino Extrafine Silky Soft fonalat használtam fel, 3,5-ös tűvel kötöttem, valamint a csavaráshoz segédtűre is szükség volt. 56 cm hosszú és 40 cm bőségű lett a kész modell.

A pulóvernek mind az elejét, mind a hátát a magazinban megjelent kardigán leírásának alapul vételével, a háta mintája szerint kötöttem, ám nem raglánujjal, hanem egyenesen, „hagyományos” kar- és nyakkivágással.

A méhsejt- és csavartminták készítése igényel némi odafigyelést, hiszen minden második sorban változik a csavarás iránya.

méhsejt minta kötése

Az ujja szintén a megszokott módon, kerekített vállrésszel készült, a nyakkivágást pedig néhány kör sima patentmintával fejeztem be.

Aprólékos munka, de a hosszú téli estéken remek elfoglaltság lehet a pulóver elkésztése!

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod