Lana tollából – Fehér-pink horgolt táska

A horgolt táska örök divat, nyáron pedig különösen kedvelt kiegészítő – könnyű, praktikus, és öltöztet!

A Catania Grande fonal kiválóan alkalmas táska készítésére, mivel a fonal vastagsága megfelelő tartást ad, de a 100% pamut alapanyag könnyen kezelhetővé teszi.

Ehhez a modellhez 3 gombolyag fehér és ugyanannyi pink színű fonalat használtam, továbbá szükséges hozzá egy pár bambusz táskafül, valamint bélésanyag, és 30 cm hosszú cipzár. 4-es horgolótűvel horgolva magassága kb. 30 cm, szélessége alul 40 cm, a felső szélén 36 cm.

A táska aljához 50 láncszemet hurkolunk, majd mindkét oldalára rövidpálcákat horgolunk, ezt még 2-szer megismételjük, a sarkoknál néhány pálca szaporítással. Ezután a táska oldalát függőlegesen horgoljuk az aljára, körben, egyráhajtásos pálcákkal. A színeket 4 soronként váltjuk. Közben szükség szerint néhány pálcát fogyasztunk, ha a munka túlságosan kifelé dőlne. Végül egy sor pink rövidpálcával zárjuk, és a táskafüleket rávarrjuk 14-14 szemközti rövidpálcára.

A bélést méretre szabjuk, bevarrjuk a cipzárt is, és a táska belsejéhez öltjük.

Ez a modell jól illik például a pink kötött-horgolt tophoz. De készíthetjük más színösszeállításban is – akár a fehéret sötétkékkel kombinálva, az örökzöld tengerész stílusban!

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod