Lana tollából – Fekete horgolt boleró

A szellős horgolt felsők nagyon jól kihasználhatók, elegáns és dekoratív kiegészítők, ráadásul nyáron nem szükséges nagyon aláöltöznünk!

Ez a boleró Catania fonalból készült – feketében elegáns, más, akár élénk színben vidám nyári viselet. 30 dkg fonal és 3,5-ös horgolótű szükséges hozzá.

Tulajdonképpen egy téglalapot horgolunk, az ujjakon virágmintával, középen, a háta részen pedig egyráhajtásos pálcákkal.

A virágminta érdekessége, hogy nem külön kell meghorgolni az egyes virágokat, hanem 2 sorban horgolva alakítható ki. 3 egybehorgolt kétráhajtásos pálca alkotja a szirmokat. Az első sorban 4 szirmot, a másodikban a maradék kettőt horgoljuk úgy, hogy egy pontban találkoznak. Ehhez a jobb oldali szirom első pálcáját 4 láncszemmel helyettesítjük. A szükséges helyeken a szirmok között láncszemekkel alakítjuk ki a megfelelő távolságot.

Az elkészült téglalapot félbehajtjuk, az ujjakat összevarrjuk. Az elejéhez a vállrészt, az ujjat és az aljából néhány cm-t behorgolunk még 4, majd 3 virággal, láncszemívekkel kitöltve a sarkokat.

A szegélyeket tetszőleges mintával díszíthetjük, én 5 láncszemes íveket készítettem, egy sor rövidpálcával behorgolva.

Fotó: kreativkezimunka.hu

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod