horgolt doboz

Lana tollából – Gombos doboz

Emlékeztek még Erzsire? A Kreatív Kézimunka videobloggere mutatta be az ékszertartó készítését otthon fellelhető maradékok felhasználásával. Tőle merítettem az ihletet a horgolt doboz elkészítéséhez, melyet én gombok tárolására használok.

Erzsi videóját itt nézhetitek meg.

Az alapanyagok a barna tarisznya maradékai, így a barna Catania fonal és a bélés, ezen kívül még egy kevés bézs színű Cataniát is felhasználtam, a horgoláshoz pedig 2,5-ös horgolótűt. A doboz „teste” egy 10 dkg-os horgolócérna papír spulnija.

Annyiban eltértem a videótól, hogy nem összevarrtam, hanem ráragasztottam a textilt a papírhengerre kívül-belül, és az alját is, melyet kartonból vágtam ki, a hengerhez ragasztottam és bevontam.

A tetejét a kétféle színű fonallal horgoltam, kezdésnek bézzsel láncszemgyűrűbe 14 egyráhajtásos pálca készült 1-1 láncszemmel elválasztva. A pálcák tetejére öltve barnával 14×2 egyszerre befejezett kétráhajtásos pálca, közöttük 3 láncszem, majd egy kör egyráhajtásos pálca, az ívekre 3, a pálcákra 1. Majd bézzsel egy kör rövidpálca, egy kör barna egyráhajtásos pálca, és zárásként ismét egy kör bézs rövidpálca.

A tetején lévő lyukat nem zártam le, mert így könnyen beledobhatom a gombokat.

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod