Lana tollából – Hálómintás pink pulóver

Hálómintás kötött pulóver

Nagyon különleges ennek a pulóvernek a hálós mintája, gyakorlott kötőknek ajánlott inkább, de azért elkészítése nem annyira bonyolult, mint első látásra tűnhet. A vállak raglán kialakítása már csak hab a tortán!

35 dkg pink Catania fonalból készült, 3,5-ös tűvel kötöttem. 57 cm hosszú, bősége kb. 82 cm. A pontos mintaleírás a Sandra 2014/8-as számában található. A háló mind az elején, mind a hátán, valamint az ujjakon is megjelenik, simakötéssel keretezve.

kötött hálóminta

A háló szálait egy, illetve kettő ráhajtás leejtésével és a leejtett szemek hosszúra húzásával érhetjük el. A levélhez hasonló alakzat pedig 2-2 szem folyamatos, mind a színe, mind a visszája sorban történő összekötésével (a színén simán, illetve csavart simán, a visszáján fordítottan és csavart fordítottan) jön létre. Ezek az összekötött szemek alkotják a háló szálainak két végét, feszesen tartva azt.

A raglán ujj kialakításához az ún. hangsúlyos fogyasztást célszerű alkalmazni, azaz a karöltőt és a vállcsúcsot is egyenletesen, 1-1- szemet a sima sorokban fogyasztva készítjük, de a fogyasztás nem a sor első (illetve utolsó) két szemén történik, hanem a szélszemet is számolva a harmadik és negyedik szemet kötjük össze (a sor elején áthúzással, a sor végén simán összekötéssel). Az így létrejött ferde vonal mentén illeszthetjük össze az ujját és a karöltőt.
Fekete blúzzal is nagyon jól mutat!

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod