Lana tollából – Horgolt angyalka

horgolt angyalka

Nagyon sokféle horgolt angyalka mintát találhatunk, akár csipkemotívumokból, akár más technikákkal – én most ezt a bohókás, borzas hajú kis figurát szeretném bemutatni, mely akár ajándékkísérőnek, asztali dekorációnak, vagy természetesen karácsonyfadísznek is tökéletes!

Elkészítéséhez kb. 25 g fehér, valamint maradék arany és ezüst Anchor Artiste Metallic horgolócérna, 2-es horgolótű, valamint a fejnek egy fagolyó szükséges.

A test horgolását felülről lefelé kezdjük a fényes fehér horgolócérnával, 7 láncszemből álló gyűrűbe 18 egyráhajtásos pálcát készítünk. Ezt követően még 5 kört horgolunk, és a pálcák számát körönként a következők szerint szaporítjuk egyenletesen: 2-3. kör: 21 pálca, 4. kör: 26, 5. kör: 32, 6. kör: 35.

A következő kört ezüsttel horgoljuk, 35 rövidpálca kerül az utolsó fehér körre.

A karokhoz fehérrel 10 láncszemet hurkolunk, melyre 2 sor egyráhajtásos pálcát és 1 sor rövidpálcát készítünk. Az így létrejött kis téglalapot hosszában félbehajtjuk, és rövidpálcákkal összehorgoljuk.

A szárny ezüsttel készül, a közepénél kezdve, a kezdőhurokba 3 láncszemet és 2 egyráhajtásos pálcát horgolunk. Ezt követően a két szélső pálcát minden sorban megduplázzuk, míg 11 pálcánk lesz (összesen 4 sor). Erre 1 sor rövidpálca következik, minden második pálcára 3 láncszemes pikóval. A szárny másik oldalát a kezdő hurokból kiindulva ugyanígy készítjük.

A fejre az arany cérnából tetszés szerint hajat készítünk, és akár arcot is rajzolhatunk az angyalkánknak. Végül a karokat és a szárnyat a testre varrjuk, valamint a fejet is rögzítjük.

horgolt angyalka

Mindenkinek nagyon boldog Karácsonyt és Új Évet kívánok!

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod