Lana tollából – Horgolt lezser felső

A Tahiti nemcsak könnyű nyári felsők készítésére alkalmas, élénk – vagy éppen visszafogott árnyalatai tavasztól őszig feldobják ruhatárunkat, legyen szó akár kardigánról, akár kendőről, vagy épp az itt bemutatott hosszú ujjú felsőről.

A modell ihletője a Kötött kedvenceink 2017. tavaszi-nyári számában található, tuniszi horgolással készült póló. Ugyanúgy az Exotic árnyalatból készítettem, ám „hagyományos” horgolási technikával, háromráhajtásos pálcákkal. Aki nem ismeri a tuniszi horgolást, annak javaslom ezzel az egyszerűbb módszerrel történő kivitelezést, mert az eredmény szinte azonos lesz.

A 36/38-as mérethez 25 dkg fonal kellett, és 2,5-ös horgolótűt használtam.

Egészen a karöltőig körben horgoltam, de lehet két darabban is készíteni. A 44 cm-es szélességet 100-100 pálca adja ki. Az Exotic festése is lehetővé teszi, hogy ne kelljen keresgélni a gombolyagon a megfelelő árnyalatot, tudunk folyamatosan dolgozni.

Szabása rendkívül egyszerű, téglalap alakú mind az eleje és háta, mind az ujjak, melyeket 80 pálca szélességben készítettem. A nyakkivágáshoz a középső 50 szem felett nem horgoltam.

Modell: Niki

Fotó: www.kreativkezimunka.hu

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod