Lana tollából – Horgolt Mandalák 2

horgolt mandala

A legutóbbi bejegyzésben a horgolt mandala terítőkről esett szó, most pedig íme a következő, általam elkészített modell, a textiltáskára applikált mandala.

Az eredeti ötlet fali képként, hímző rámára feszítve mutatja be, és egy másik színösszeállításban és technikával készült leírás is található itt (németül), de én a pirosat választottam.

Az első mandala készítésekor a leírástól az előzőekhez képest jobban eltértem, aminek oka az volt, hogy a hétszögletű forma elég szokatlan a horgolásban, és a kezdésnél nem tűnt fel, hogy nem 6 egyszerre befejezett pálcacsoportot kellene készíteni, hanem hetet… De nem bontottam le, hanem a mandaláknál leggyakoribb, kör alakúvá formáztam, kicsit változtatva az utolsó körök mintáján, és a szélét még egy sor rózsaszínnel körbehorgoltam. 3-as tűvel 22 cm lett az átmérője.

KEREK_MANDALA_logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel maradt még fonal bőven, a hétszögletűt is elkészítettem, ezt már 2,5-ös tűvel horgolva, ami 20 cm-es magasságot eredményezett.

HÉTSZÖGŰ_MANDALA_logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A textilszatyrok, amelyekre felvarrtam az elkészült mandalákat, hobbiboltban kaphatóak. A natúr színű a piros árnyalatokat jól kiemeli.

KEREK_1_logo

 

 

Hasonló írások