Lana tollából – Horgolt Tahiti top

Íme a harmadik modell, melyet a Tahiti „pop” árnyalatából készítettem, ezúttal horgolással.

A top leírása teljes egészében megtalálható és megvásárolható itt, a Kreatív Kézimunka weboldalán, de a Coats által készített modell az „exotic” színből készült.

Nem egészen 4 gombolyag fonal kellett hozzá, 2,5-ös horgolótűvel dolgozva.

A leírásban szereplő hurkos egyráhajtásos pálca helyett én az egyszerűség kedvéért láncszemsorral és „normál” egyráhajtásos pálca sorral kezdtem a munkát, az eredmény azonos lett.

Az érdekesen hullámzó minta kialakításához a megadott módon néhány sorban nem horgolunk a munka teljes szélességében, hanem hamarabb megfordulunk, majd 4 sor után „egyenesítjük ki” ismét a horgolást. Bár első látásra bonyolultnak tűnhet, az elkészítése egyszerű.

Ezt a felsőt két darabban készítettem, így a derékrész karcsúsítása az oldalvonalon néhány pálca egybehorgolásával megoldható volt.

A nyak- és vállrészt a hagyományos módon alakítottam ki, bár az eredeti modell esetében nincs nyakkivágás. A vállakat néhány sor egyráhajtásos pálca horgolásával készítettem, már a minta nélkül.

A top jó példája annak, hogy mennyire eltérő eredményt kapunk egy színátmenetes fonalból horgolva, mint kötve (lásd a felsőt és a szoknyát), de mindenképpen egy vidám, élénk nyári ruhadarab a munkánk jutalma.

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod