Lana tollából! – Ismerkedj meg bloggerünkkel!

Sziasztok!

Szeretettel köszöntök mindenkit, a Kötött Kedvenceink és a Kézimunka Online megtisztelő felkérése alapján szeretnék ezen a blogon inspirációkat, ötleteket, információkat nyújtani nektek kötés, horgolás témában.

Az itt bemutatásra kerülő modellek mindegyike saját készítésű („DIY” :)), az én ízlésemet türközik, de remélem, minél többen találtok köztük olyat, amelyik megihlet. Nagyon régóta hódolok a kötés szenvedélyének, és jó pár éve már, hogy horgolni is megtanultam. Számtalan darabot készítettem, melyek közül igyekszem azokat bemutatni, melyek alapanyaga jelenleg is elérhető, beszerezhető itthon. Bár a kézimunkázás egyik lényege, hogy szabadon megvalósíthatjuk saját ötleteinket, sokszor az is előfordul, hogy egy magazinban, vagy akár az utcán látott pulóver annyira megtetszik, hogy szeretnénk pont azt elkészíteni. Ezért törekszem arra, hogy olyan modelleket válasszak, melyek leírása valamilyen formában elérhető, de legalábbis segítséget nyújtani az anyagszükséglet és a felhasznált technikák terén a kiinduláshoz. Ritka az, hogy egy mintaleírást teljes egészében valósítok meg, de sok időt és energiát lehet megtakarítani azzal, ha – főleg új fonalak esetében – vannak támpontjaink.

Bízom benne, hogy azok, akik csak most ismerkednek a kötéssel, horgolással, kedvet kapnak a leírásokban említett technikák elsajátításához, akik pedig már profik, akár a képekről is leolvashatják a részleteket.

Elsőként, mivel Húsvétig már csak néhány napunk van, de szeretnék néhány, viszonylag gyorsan elkészíthető horgolt dekoráció bemutatásával segítséget nyújtani azoknak, akiknek van kedve kézimunkázással is készülődni.

A húsvéti koszorú leírása itt érhető el >>

levagott_koszoru

 

 

Hasonló írások