Lana tollából – Kék-pink felső Catania fonalból

catania kötött felső

Ez a rövid ujjú kötött póló remek viselet tavasztól kora őszig! Szabása és színösszeállítása miatt jól megállja helyét az irodában, még nyáron is, amikor a légkondicionáló miatt szükségünk lehet egy kicsit vastagabb öltözetre.

Catania fonalból készült, 3,5-ös tűvel, egyszerű mintákkal. Az 55 cm hosszú és 40 cm széles póló anyagszükséglete: 5 gombolyag sötétkék és 2 gombolyag pink fonal.

Az alja és ujja passzékon, valamint a nyakrészen a pink szín 8 sor lustakötéssel, míg a sötétkék rész 8 sor simakötéssel, hogy plasztikusabb legyen az összhatás. A munka többi része pedig sima rizskötésű, sötétkékkel (azaz az 1 sima – 1 fordított szemeket minden sorban eltoljuk, így mindig minden szemet ellenkezőképpen kötünk le, mint ahogy mutatkozik), amely távolról olyan hatást kelt, mintha kis gyöngyök díszítenék a pólót.

A derékrészen karcsúsíthatunk az oldalvonalon. A nyakkivágást pedig mélyebbre és szélesebbre kell készíteni, mint általában, hiszen a passzé is szélesebb a megszokottnál. Az alján és az ujján lévő 3 sáv azonban már sok lenne, hiszen a vállvonalra is szükség van. Így is célszerű fogyasztani a nyak passzé kötése során, hogy ne legyen hullámos a végeredmény. A fogyasztást nem a lustakötéses sorokban, hanem a simakötésű sorokban kell elvégeznünk, hogy ne legyen túl feltűnő a szemek összekötése. A legjobb, ha kötés közben felpróbáljuk a pólót, így pontosan a méretünkre tudjuk igazítani – a nyakkivágást is.

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod