Lana tollából – Krémszínű kardigán

kötött kardigán

Íme a krémszínű kötött ruhához illő kardigán, szintén sálfonallal díszítve!

Alapanyaga megegyezik a ruháéval, azaz a Red Heart Shimmer krém árnyalata, valamint Argentina sálfonal. A ruhához és a kardigánhoz együtt összesen 6 gombolyag 10 dkg-os Shimmert és 2 gombolyag Argentinát használtam fel, 4-es kötőtűvel dolgozva. Ezen kívül a kardigán elejének zárásához 13 francia kapcsot varrtam fel.

A kardigán mintája azonos a ruháéval, 4 sima és 4 fordított szem váltakozik.

A háta 70 szemmel készül, egyenes oldalvonallal, a karöltőhöz 1×3 és 2×2 szemet láncoltam le.

Az eleje alsó részén lévő ív kialakításához 36 kezdő szem és az első sor után rögtön elkezdtem a szaporítást a gomboláspánt felőli részen: 2 soronként 4×1 szemet szedtem fel, majd az így kialakult 40 szemmel a háta szerint kötöttem tovább. A másik elejét tükörképesen kötöttem. Mivel francia kapoccsal záródik, nincs szükség gomblyuk készítésére.

 

fodros kardigán

Az ujja mintája is azonos, 40 szemről kezdve, folyamatos szaporítással 62 szemet kötünk, végül a vállcsúcsot kerekítjük.

A kardigán összevarrását követően a sálfonalból elkészített sálat az elején, a nyakkivágásokon, valamint a háta alján végig rávarrtam. A francia kapcsokat úgy helyeztem el, hogy összekapcsolva a két eleje szorosan találkozzon, a két fodor ezáltal egy zsabót formázzon.

Bár más ruhadarabokkal is viselhető, a krémszínű ruhával tökéletes ünnepi öltözéket alkot!

fodros szélű kardigán

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod