Lana tollából – Krémszínű kötött ruha

kötött ruha

Az alkalmi ruhák második darabja ez a krémszínű kötött ruha, melynek különlegessége az alján lévő fodor, amely sálfonalból készült.

Ezt a megoldást láthattátok már a sálfonallal kombinált ruhán, és mivel nagyon tetszett, felhasználtam az ötletet kardigánokhoz is, többek között ehhez a ruhához is tartozik egy.

A ruha Red Heart Shimmer fonalból készült, akárcsak a pink fodros sál, nagyon szeretek vele dolgozni, és viselni is jó. A csillogó alapanyag nem igényel bonyolult mintát, és hogy a ruha megfelelően az alakra simuljon, 4 sima és 4 fordított szem váltakozik körben kötve, 4-es tűvel, amelyhez 80 cm-es damil szükséges.

168 szemmel kezdtem, majd az oldalvonalon fokozatosan fogyasztva 144 szem lett a derékrészen a munka szélessége. A karkivágásnál kettévettem a munkát. A vállak összevarrását követően mind a nyakkivágáson, mind a karkivágásokon néhány sort kötöttem még a bordás mintával.

kötött ruha minta

Az alja díszítéséhez az Argentina sálfonalból a szokásos módon elkészítettem a sálat, majd két körben, egymástól néhány cm távolságra felvarrtam, ügyelve arra, hogy kicsit megnyújtsam a ruha alját, a lépéstávolság miatt. A ruha teljes hossza 100 cm.

A hozzá illő kardigánt a következő bejegyzésben láthatjátok!

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod