cipzáras kardigán kötése

Lana tollából – Sárga cipzáras kardigán

sárga kötött kardigán

Ez a kardigán számomra a tökéletes kötött darab: gyönyörű színe megtöri az őszi-téli szürkeséget, gazdag mintája szemet gyönyörködtető, ami a hátán egy rafinált csavart mintában teljesedik ki, elkészítése változatos kötési munka, anyaga puha merinói gyapjú, és ráadásként praktikus is, hiszen cipzárral záródik!

50 dkg sárga Merino Extrafine 120 fonalból készült, 3,5-ös kötőtűvel, és természetesen a csavarásokhoz segédtűvel. Teljes hossza 57 cm, és egy 50 cm-es bontható cipzárt varrtam bele.

Mintabeosztása az elején (53 szem) a következő: a cipzár mellett 7 szem hosszú rizsminta (azaz a sima-fordított szemeket minden második sorban toljuk el), egy 9 szemre, 10 sor magasságban sima és fordított szemekből kialakított rombusz, majd 2-2 fordított szem által közrefogott 6 szemes csavarás, mely az egyik oldalon balra, a másikon jobbra csavarodik. Ismét egy rombusz, majd az oldalvarrásig hosszú rizsminta.

cipzáros kardigán kötése

Az ujján középen a 6 szemes csavarás mellett, az elejével harmonizálva egy-egy rombuszt kötöttem, egyébként az ujja mintája hosszú rizs.

A háta (102 szem) közepén többszörös, egymásba fonódó csavarás fut végig, 36 szemre, melyet két oldalról 6-os csavarások kereteznek, valamint egy-egy rombusz, és hosszú rizsminta.

csavart minta

A pulóver passzéja mind az elején és hátán, mind az ujján dupla patentminta, 16 sor magasságban.

A cipzáras kardigánok készítéséhez további tippeket olvashattok a következő bejegyzésben!

merino extrafine 120

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod