Lana tollából – Színes horgolt ruha

Egy horgolt ruhával mindig feltűnést kelthetünk – különösen, ha a színösszeállítása is látványos!

Ezt a modellt egy divatüzlet kirakatában látott ruha inspirálta, és kicsit saját ízlésemre formálva sikerült is megvalósítani – elkészítése kissé időigényes volt, de szerintem megérte a befektetett munkát!

Alapanyaga vékony pamutfonal, összesen 6 színből készült (zöld, sárga, lila, mályva, piros, fekete), 2,5-ös és 3-as tűvel horgolva. Kisebb és nagyobb virágokból áll, melyek láncszemívekkel, illetőleg a kicsik láncszemekkel kapcsolódnak a mellettük lévő virághoz.

A kisebb virághoz lila vagy zöld színnel 5 láncszemből álló gyűrűbe 8 egyráhajtásos pálcát készítünk, a pálcák között 1-1 láncszem. A következő kör már feketével készül, 24 egyráhajtásos pálca, minden harmadikra 3 láncszemes pikó, amely kapcsolódási pontként szolgál.

A nagyobb virág pedig szintén 5 láncszemes gyűrűből indulva 1 kör 16 egyráhajtásos pálca, a következő körben 16 egyráhajtásos pálca 1-1 láncszemmel elválasztva, majd 48 egyráhajtásos pálca az egyik színből. A másik színnel folytatjuk, 2 körben 5 láncszemes, majd 1 kör 6 láncszemes ívvel. Végül feketével zárjuk, az ívekre 5-5 egyráhajtásos pálca, a középsőre 3 láncszemes pikó kerül.

A ruha bőségét legkönnyebb úgy változtatni, hogy az alján vastagabb, míg a felső részen vékonyabb tűvel horgolunk, illetve elhagyhatjuk a kapcsolódási íveket, helyettük egy láncszemmel öltünk a szomszédos virágba.

Az élénk színek akkor érvényesülnek legjobban, ha fekete alsó ruhát választunk hozzá!

Modell: Niki

Fotó: www.kreativkezimunka.hu

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod