Lana tollából – Tahiti „pop” póló

A Tahiti fonal 2016-ban jelent meg új, csíkos hatású festéssel, és rögtön ki is próbáltam a vidám színösszeállítású, „pop” fantázianevű árnyalatot. Nem csalódtam a színezésben, a hosszú színátmenetes változatokhoz képest egyszerűbb volt a fogyasztás, szaporítás kezelése (a Tahitiről írt posztokat lásd itt és itt).

A Tahiti nagyon kiadós, a 10-es csomag három modellre is elegendő volt. Az első ez a simakötésű, egyszerű fazonú póló, melyen teljes szépségükben érvényesülnek a fonal árnyalatai. Mindössze 3 gombolyag fonal, valamint 3-as kötőtű kellett hozzá, 44 cm széles és 57 cm hosszú.

Számomra egyszerűbb volt körben kötni, bár a színek sűrű váltakozása miatt az sem probléma, ha két darabban készítjük, mert a különböző árnyalatok teljesen szabálytalanul követik egymást. Ekkor mind az elejéhez, mind a hátához kb. 115 szem szükséges a fenti szélességhez.

Az ujjakhoz érkezve természetesen ketté kell venni a munkát, ha előtte körben kötünk, de kedvünk szerint készíthetjük a vállakat szabadon hagyó, ujjatlan fazonúra is.

Az alja, a nyaka és az ujja passzéja néhány sor lustakötés.

Színben hozzáillő, vagy fehér szoknyával, nadrággal nagyon jól mutat, de én készítettem hozzá ugyanebből a fonalból egy szoknyát is, melyet a következő posztban mutatok be!

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod