Lana tollából – Tahiti sálak

Tahiti sal

Mit kezdjünk a megmaradt Tahiti fonalunkkal? Ahogy ígértem, íme egy ötlet, ami az ősz közeledtével is jól jöhet: a horgolt sál.

Rögtön két modellt is bemutatok, melyek közül az első ráadásul maga is két árnyalatot ötvöz: a „barack” és az „aquatic” színeket, melyek a rizskötéses topból, és a kötött ruhából illetve tunikából maradtak meg. A két fonal türkizes árnyalatai ugyanis remekül harmonizálnak, így egyetlen sálba foglaltam őket.

Összesen kb. 8 dkg fonalból készült a 25 cm széles és 150 cm hosszú modell, melyet keresztben horgoltam, 500 láncszemmel kezdve. Mintája nagyon egyszerű receminta, azaz egy kétráhajtásos pálca és két láncszem ismétlődik 20 soron keresztül. Hogy legyen egy kis csavar benne, a széleken pikókat készítettem – ezt a kezdő szélén úgy valósítottam meg, hogy a munkát megfordítva a kezdő láncszemsorra horgoltam egy újabb sort a recemintával, minden 3. pálcára került 3 láncszemes pikó.

Tahiti sal

A horgolás kiválóan alkalmas arra, hogy a letekergetésből megmaradt különböző hosszúságú és színű darabokat megfelelő sorrendben illesszük össze, hiszen a fonalak találkozása könnyen eldolgozható.

Tahiti fonal, horgolás

A másik sál a barna felső maradéka, ez egy kicsit keskenyebb, 13 cm hosszú, mivel csak kb. 4 dkg fonalam volt hozzá.

Mintája azonos a türkizével, összesen 11 sorból álló receminta, a szélekre már nem készült pikó.

Tahiti fonal

Hasonló írások

Írd meg hozzászólásod