Mézsárga párna minta és leírás -273 PDF

Mézsárga horgolt párna

Hozzávalók:

Anchor Aida 20-as horgolócérna 886 mézsárga AA20: 3 db
Milward 1,25-ös horgolótű : 1 db

2 db 42 x 42 cm-es mézsárga anyag (80 szál/10 cm)
40 x 40 cm-es töltőpárna
Mézsárga párna minta és leírás -273 PDF 

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.
A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Hangulatossá teszi nappalinkat ez a meleg sárga színnel készült párna.

Méret:
kb. 40 x 40 cm, motívum magassága kb.5,5 cm.

A leírásban megadott tűk mérete ajánlás. Attól függően, hogy Ön szorosabban vagy lazábban köt vagy horgol, a méretpróbán megadott számoknak megfelelően válassza ki a kötő- és horgolótűket!

Leírás
A párna eleje és háta 2 db 7x 7 db motívumból álló négyzetből készül. A motívumokat a horgolási minta szerint horgoljuk, és az ábra szerint rendezzük el. A motívumok 2-2 ívvel találkoznak egymással. A nyíllal megjelölt légszemeket láncszemekkel helyettesítjük, és a határos motívum megfelelő ívének légszem- íve köré horgoljuk.

Kitöltő motívum: 2 légszem, az 1. légszembe 1 rövidpálca * (4 légszem, a szabadon álló motívumívbe 1 láncszem, 4 légszem)= rövid sugár, az 1. légszembe 1 rövidpálca (8 légszem, két motívum közé 1 láncszem, 8 légszem)= hosszú sugár, az 1. légszembe 1 rövidpálca, a *-tól 3 x ismételjük a kört 1 láncszemmel zárjuk az 1. rövidpálcába. A szálat levágjuk, és elvarrjuk. A szélen így „lyukak” képződnek, amelyeket fél töltőmotívumokkal (3 hosszú + 2 rövid sugár) egyenlítünk ki.
Szegély: A két horgolt négyzetlapot visszáját visszájára fordítva felfektetjük, majd 1 horgolt körrel összekötjük. A szálat egy fél motívum közepében a sarok előtt rögzítjük, a továbbiakban mindkét négyzetlap körül dolgozunk:
1. kör: a rögzítési helyre 1 rövidpálca, 7 légszem, a következő motívum következő 3 légszemes-ívébe 1 rövidpálca (7 légszem, a következő 3 légszemes-ívbe 1 rövidpálca). A rövidpálcákat egyenként a 3 légszemes-ívbe ill. egy fél motívum közepébe, 7 légszemmel elválasztva horgoljuk.
2. kör: minden 7 légszemes ív körül (2 rövidpálca, 3 légszem) 4 x horgolunk. A szálat levágjuk és elvarrjuk. Lezárás előtt belehelyezzük a párnát.

Hasonló írások