Párna horgolt díszítéssel minta

Párna horgolt díszítéssel

Hozzávalók:

Anchor Aida 20-as horgolócérna 0001 fehér AA20: 1 db
Milward 1-es horgolótű : 1 db
Párna horgolt díszítéssel minta, 364 PDF kb. 50 x 100 cm-es krémszínű vászonanyag
1 db 30 cm-es cipzár

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.

A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkbanmegvásárolhatja!

 

Íme a csipkedíszítésű terítőhöz illő párna!

Méret:
Kb. 46 x 46 cm
Motívum magassága: kb. 35 x 35 cm

A leírásban megadott tűk mérete ajánlás. Attól függően, hogy Ön szorosabban vagy lazábban köt vagy horgol, a méretpróbán megadott számoknak megfelelően válassza ki a kötő- és horgolótűket!

Leírás:
Szabás:
A párna elejéhez kiszabunk egy 48 x 48 cm-es négyzetet, a hátuljához 2 db 48 x 25,5 cm-es téglalapot 1-1 cm-es ráhagyással.

Horgolásfajták: légszem, egyráhajtásos pálca

Filéminta: A leszámolható minta szerint egy légszem-láncra dolgozunk.
Minden sor 1. egyráhajtásos pálcáját 3 légszemmel helyettesítjük. Minden sor végén egy további egyráhajtásos pálcát horgolunk az előző sor legfelső forduló légszemébe.

Méretpróba: 20 négyzet széles és magas= 10 x 10 cm

Horgolás:
Felszedünk 211 légszemet + 3 forduló légszemet, és a 3. leszámolható minta szerint, filémintával horgolunk= 70 négyzet. A szélességben bejelölt négyzeteket 1 x készítjük el. Magasságban egyszer elkészítjük az 1.-70. sort. Ezután a szálat levágjuk.

Összeállítás:
A horgolt négyzetet kifeszítjük, keményítővel benedvesítjük, majd száradni hagyjuk. Az anyag széleit keskeny cikk-cakk öltésekkel vagy overlock varrógéppel eltisztázzuk. A horgolt négyzetet apró, láthatatlan öltésekkel a párna elején középre felvarrjuk. A párna hátuljának kiszabott téglalapokat az egyik hosszanti oldalon összevarrjuk, középen 30 cm nyílást nyitva hagyunk a cipzárnak, a széleket befelé vasaljuk. Belehelyezzük a cipzárt, de a későbbi kifordításhoz még nem húzzuk fel. A párna elejét és hátulját, színt színre fordítva egymásra fektetjük, majd mind a négy oldalon összevarrjuk. A párnahuzatot kifordítjuk, végül a szélét az álló szegélyhez körben 3 cm szélesen letűzzük.

Hasonló írások