Régi esernyők megújult formában – gyönyörű…

Elhasznált esernyőkből készültek ezek a csodaszép egyedi napernyők, melyeket Borza Ica osztott meg velünk.

horgolt napernyő

horgolt napernyő 2

Hogy készültek az első darabok? Ica ezt a választ küldte nekünk:

Az egész úgy kezdődött, hogy megtetszett egy minta a neten. Ott folytatódott, hogy az én két fiam, mindig itthon felejtette az ernyőt, és mikor esett az eső, mindig vett egyet. Volt tehát 10 db ernyőm, és egy mintám, ami nagyon tetszett. Nosza, minden megvan, neki lehet kezdeni….

3 hét alatt meghorgoltam a mintát, de amikor fel szerettem volna tenni, vagy a méret nem volt jó, vagy az ernyő tört el, végül a sok erőltetéstől a horgolás is leszakadt. Kuka. Mármint a kézimunka…. és a 3 hét munka…. Most már csak azért is megcsinálom!!!!

Saját elképzelésem alapján, egy-egy ernyőre szabva, mintát kezdtem kreálni. A felnyitott ernyőn horgoltam. Mivel a felnyitott ernyővel elég nehéz lett volna a monitor elé ülni, így születtek a saját minták…Nem szaporítom tovább a szót,az eredményt látjátok. Igaz, a tanulópénzt busásan megfizettem, de nagyon akartam…

Horgoltam már kötőfonalból, zokni fonalból, a horgolótű édesanyám hagyatéka. Azért egyediek és különlegesek a munkáim, mert a saját gyönyörűségemre, a saját ízlésem és akaratom szerint készítem….

Hasonló írások