Rózsaszín vállkendő - leírás

Rózsaszín vállkendő

Hozzávalók:

UNIVERSA-1 – 6 gombolyag
Milward 4 mm-es körkötőtű 80 cm-es: 1 db
Milward 4-es horgolótű: 1 db
Rózsaszín vállkendő – leírás, minta 355 PDF

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.
A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés- és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Nyári estéken kellemesen melegít, őszi kabát felett pedig csinos kiegészítő

Méret: 140×65 cm a rojtok nélkül

A leírásban megadott tűk mérete ajánlás. Attól függően, hogy Ön szorosabban vagy lazábban köt vagy horgol, a méretpróbán megadott számoknak megfelelően válassza ki a kötő- és horgolótűket!

A modell elkészítéséhez ajánljuk még az UNIVERSA fonal többi színét is, melyek megtalálhatóak webáruházunkban.

Patentminta: 1 sima, 1 fordított váltakozik

Csipkeminta: A kötésminta alapján dolgozunk. Csak a szí sorokat rajzoltuk le, a visszáján minden szemet és ráhajtást fordítottan kötünk le.
A láncszemes szegélyben 1 szélszem: A munka színén, a sor elején a fonalat a tű elé vesszük, a szélszemet fordítottan leemeljük. A sor végén az utolsó szem előtt a fonalat a tű elé vesszük, a szélszemet fordítottan leemeljük. A munka visszáján a szélszemet csavart sima szemnek, a sor végén sima szemnek kötjük le.

Méretpróba: a csipkemintával 22 SZ és 32 S= 10×10 cm;

LEÍRÁS:
3 szemet szedünk fel a tűre, erre 1 vi sor fordított szemet kötünk. Utána a csipkemintával dolgozunk tovább. Közben a színén minden sorban a rajz szerint szaporítunk. A 18. sortól ugyanilyen módon folytatjuk a minta szaporítását.
65 cm után kb. 255 szem van a tűn, erre még 4 cm patentmintát kötünk, majd a szemeket leláncoljuk.
A háromszög másik két oldalán minden szélszembe rojtokat csomózunk: 30 cm-es fonaldarabokat vágunk, ezeket félbehajtjuk, majd becsomózzuk a horgolótű segítségével.

Hasonló írások