Rózsaszínű kislánykalap

Rózsaszínű kislánykalap

Hozzávalók:

Catania -1 00246 rózsaszín C: 2 gombolyag
Catania -1 00106 fehér C: 1 gombolyag
Milward 3-as horgolótű : 1 db
Rózsaszínű kislánykalap, leírás és minta- 267 PDF  

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.
A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

A kalap a kötött top kiegészítője. Ezt a bűbajos darabot nemcsak a kislányok fogják szeretni!

Méret:
Átmérője: kb. 52 cm

A leírásban megadott tűk mérete ajánlás. Attól függően, hogy Ön szorosabban vagy lazábban köt vagy horgol, a méretpróbán megadott számoknak megfelelően válassza ki a kötő- és horgolótűket!

Alapminta: Az A horgolásminta szerint rövidpálcákat és egyráhajtásos pálcákat horgolunk. Az 1. rövidpálcát ill. a következő sor 1. egyráhajtásos pálcáját forduló légszemmel helyettesítjük. Egyszer elkészítjük az 1-17. sort.

Méretpróba: 1 mintaegység kb. 4,5 cm széles és 10-11 sor= 10 cm magas.

Leírás:
A kalapot négy különálló részből horgoljuk. Egy részhez (13 cm széles) felszedünk 33 légszemet+ 1 forduló légszemet a rózsaszínű fonallal, majd az A horgolásminta szerint 1 sort horgolunk a rózsaszínű fonallal, majd 2 sort fehérrel, és 2 sort rózsaszínűvel. Ekkor a bejelölés szerint mindkét oldalon fogyasztunk. Kb. 16 cm-es magasság elérése és a 17. sor után elkészültünk egy-egy darabbal. A darabokat összevarrjuk, majd a kalap karimájához rózsaszínnel újrahurkolunk, és rövidpálcás köröket horgolunk. Minden kör 1 rövidpálcáját légszemmel helyettesítjük, végül 1 láncszemet horgolunk a kezdő légszembe. Az 1. körben a kezdő-légszemet+ 119 rövidpálcát horgolunk= 120 szem. Tovább minden második körben elosztva 10 x 2 rövidpálcát horgolunk 1 szembe=170 szem. A 12. kör után= kb. 5 cm-es magasságnál a karima elkészült. A kalapot egy megfelelő formán (pl. váza) kifeszítjük, benedvesítjük, és száradni hagyjuk.
1 virágot a B horgolási minta alapján készítünk el, az 1. körben rózsaszínnel kezdünk, a 2. –ban fehérrel. A mintán a nyilak a horgolás irányát mutatják.
A karimát elől kifelé hajtjuk, és a virággal együtt felvarrjuk.

Hasonló írások