Szalaghorgolásos terítő

Hozzávalók:

Anchor Artiste Mercer Crochet 10-es – 1 9002 hófehér: 10 gombolyag
Milward 1,5-ös horgolótű – 1 db
Összehorgolható textilmotívum – 12 db
Szalaghorgolásos terítő minták – 217 PDF 

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.
A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Ez a különleges darab emelni fogja az ünnepi pillanatok hangulatát!

A leírásban megadott tűk mérete ajánlás. Attól függően, hogy Ön szorosabban vagy lazábban köt vagy horgol, a méretpróbán megadott számoknak megfelelően válassza ki a kötő- és horgolótűket!

Méret:
kb.125 x 125 cm
A négyzet mérete: kb. 23,5 x 23,5 cm

Leírás

Horgolásfajták: légszem, láncszem, rövidpálca, félpálca, egyráhajtásos pálca, kétráhajtásos pálca, háromráhajtásos pálca.
Figyelem! A terítő több összehorgolható textilnégyzetből áll, amelyeket brugge-i csipkemintával (szalaghorgolással) horgolunk körbe, ill. kötünk össze. Ez azt jelenti, hogy az alapot egy 4 egyráhajtásos pálcából álló szalag képezi. A forduláshoz légszem-íveket készítünk, amelyeket az 1. ívtől kezdve egymással összekötünk, és amelyek ezzel a szalag haladási irányát is megadják.

Az 1. horgolt négyzethez az 1. horgolási mintában az A nyílnál felszedünk 4 légszemet és 6 légszemet az 1. ívhez, és a horgolási minta szerint elkészítjük a belső Aszalagot (= az 1. vázlatrajzon pirossal jelöltük). A számok a sorokat jelölik. Elkészítjük az 1-32. sort, a 32. sor után minden egyráhajtásos pálcát és a felette fekvő kezdő légszemet 1 láncszemmel kötjük össze. Ezután a középhez (= az 1. vázlatrajzon feketével jelöltük) az 1. horgolási mintában a B nyílnál felszedünk 8 légszemet, 1 láncszemmel gyűrűbe zárjuk, majd a horgolási minta szerint dolgozunk tovább, az 1.kör kezdetén egy további légszemet horgolunk, és minden kör végén 1 láncszemet horgolunk az 1. szembe. A 2. körben a közepet az A szalaggal egyráhajtásos pálcákkal kötjük össze. Ezután a C szalagot (= az 1. vázlatrajzon kékkel jelöltük) és végül a Dszalagot (=az 1. vázlatrajzon pirossal jelöltük) az A szalaghoz hasonlóan horgoljuk, a bejelölt sorokat 1 x készítjük el, és a C szalagnál az utolsó mintaegységnél elkészítjük azt az összekötést, amelyet az 1. mintaegységnél még nem tudtunk meghorgolni, mert a szemben lévő oldal hiányzott. Összesen 13 négyzetet horgolunk.
A textilmotívumnál egy oldalon felhurkolunk, horgolunk még egy légszemet, az 1. horgolási minta szerint dolgozunk, végül horgolunk a körbe 1 láncszemet az 1. rövidpálcába. A textilnégyzetet körbehorgoljuk az E szalaggal (=az 1. vázlatrajzon narancssárgával jelöltük), ekkor a motívumokat a megfelelő helyen láncszemekkel, egyráhajtásos pálcákkal ill. háromráhajtásos pálcákkal kapcsoljuk a horgolt négyzetekhez. Így horgoljuk körbe a 12 db textilnégyzetet, majd a 3. vázlatrajz szerint összeállítjuk a horgolt négyzetekkel. Ezután a 25 négyzetet a G szalaggal (=az 1.vázlatrajzon feketével jelöltük) horgoljuk körbe, végül pedig a H nyílnál kezdődően (=az 1. vázlatrajzon pirossal jelöltük) cakkos sorokkal körbehorgoljuk.
Befejezés:
A terítőt kifeszítjük, keményítővel bespricceljük, és száradni hagyjuk.

Hasonló írások