Terítő csillagvirágos szegéllyel horgolásmintája - 101 PDF

Terítő csillagvirágos szegéllyel

Hozzávalók:

Anchor Aida 20-as horgolócérna 387 ekrü AA20: 4 db
Milward 1,5-ös horgolótű – 1 db
Terítő csillagvirágos szegéllyel horgolásmintája – 101 PDF 

 

kb. 110 x 110 cm-es piros-bézs kockás pamutanyag (150 cm széles)
hozzáillő Coats varrócérna

 

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.

A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.

A fenti hozzávalókat webshopunkban megvásárolhatja!

 

Most már jöhet a jó idő! A kerti vendégségek üde színfoltja lesz ez a vidám terítő.

Méret: kb. 112 x 112 cm
Szegélyszélesség: kb. 9,5 cm
Motívum mérete: kb. 6,5 cm átmérőjű

Leírás

Szabás: a kockás pamutból kiszabunk egy 97 x 97 cm-es négyzetet.

Öltésfajták: légszem, rövidpálca, kétráhajtásos pálca, háromráhajtásos pálca, bogyós szem

Elkészítés: Először elkészítjük a csillagvirágokat. Virágonként felszedünk 6 légszemet, 1 láncszemmel zárjuk gyűrűbe, és a horgolási minta szerint elkészítjük az A motívumot. Minden K 1. szemét a horgolási mintában megjelölt számú légszemmel helyettesítjük, végül 1 láncszemet horgolunk a legfelső kezdő légszembe, ill. az 1. rövidpálcába. Minden rövidpálcás kör elején egy további légszemet horgolunk. Az 1-6 kört 1 x készítjük el, utána levágjuk a szálat.
Összesen 64 motívumot horgolunk, a 2. és a további motívumot a horgolási minta szerint a nyíllal jelölt helyeken 1 láncszemmel kapcsoljuk az előző motívumhoz. Az összes motívumot egy négyzetté kapcsoljuk össze, oldalanként 15 motívumot, a sarkoknál 1-1 motívumot.

Ezután elkészítjük a levélindákat. A B nyílnál hurkolunk be, és a horgolási minta alapján dolgozunk, az 1. körben a bogyós szemet a csillagvirágok csúcsába, ill. tövébe horgoljuk, és a bogyós szemek közé megfelelő mennyiségű légszemet horgolunk. Ezenkívül a légszemeket a megfelelő helyeken 1 rövidpálcával összekapcsoljuk. Elkészítjük 1 x az 1-6. kört, a 2. kört az 1. rövidpálcába öltött 1 egyráhajtásos pálcával zárjuk. A 6. K után a szálat levágjuk.

Befejezés: A horgolt szegélyt egy 93 x 93 cm-es méretre kifeszítjük, keményítővel bespricceljük, majd száradni hagyjuk. Az anyagnégyzet széleit keskeny cikk-cakk öltésekkel vagy overlock varrógéppel eltisztázzuk. Az anyagszélt 1 cm szélesen beszegjük. A horgolt szegélyt 1 cm-rel a szegés fölé a terítőre fektetjük, és rávarrjuk.

Hasonló írások