Vendégünk volt: Mahó Andrea

Nagy megtiszteltetés érte szerkesztőségünket, az elmúlt hónapban napjaink egyik legnépszerűbb musical-énekesnője, Mahó Andrea volt a vendégünk. Ő lett címlaplányunk is a most megjelent nyári Kötött Kedvenceink magazinban is.

A fotózás szünetében sikerült interjút készítenünk vele, amelyben megosztotta velünk gondolatait a kézimunkázásról, divatról. Végül természetesen megkérdeztük a művésznőt közeli és távolabbi terveiről is.

Említette, hogy korábban maga is szívesen kézimunkázott, milyen technikával dolgozott és miért lelte örömét benne?

Keresztöltéses hímzést csináltam,relaxációs hatását csak ajánlani tudom. Több munkám ki van rakva otthon. Igazi kincsként őrzöm, nem tudom, hogy mikor lesz időm újra kézimunkázni, ezenkívül nagyon szerettem kötni is.

Mennyire követi a divatot, mennyire tartja fontosnak ezt öltözködésében?

Imádom a szép ruhákat, de nem feltétlenül követem a divatot. Azt veszem fel, ami jól áll és amihez hangulatom van, a divatot saját magam alakítom, egyedi stílust teremtve a gardróbba.

Mit gondol, miért lettek ismét népszerűek a kézzel kötött-horgolt ruhadarabok?

A kézzel készült dolgoknak van „lelke”. A mai ipari társadalomban egyre fontosabbá válik a „személyes” kapcsolat, legyen az akár ruha. Nagyon szeretem a kézműves terméket, amelyek igazi értéket képviselnek, és külön öröm találkozni, kicsit beszélgetni az alkotóval.

Bár művészi pályáján nagyon elfoglalt, kevés szabadidejébe belefér-e valamilyen kreatív foglalatoskodás?

Mostanában valóban nagyon elfoglalt vagyok, idő hiányában még azt sem tudom mindig elvállalni amire felkérnek. Anyura hagyom mostanában a kreativitást. Ő készíti a fellépő ruháimat, amit együtt tervezünk meg és a siker soha nem marad el. Anyukám és én igazi jó csapat vagyunk!

Jelenleg milyen szerepekben láthatják olvasóink?

Budapesten Az Operaház Fantomjának női főszerepében: Christine, a Mary Poppins- ban a címszereplőt, a Győri Nemzeti Színházban a Mágnás Miskában Rollát alakítom, és van egy önálló estem a Madách Színház Stúdiójában, ahol Miller Zoltán a vendégem.

Melyek a nyári tervei, van-e olyan nyári fellépése, ami különösen kedves a szívének, és kiemelné?

Nyáron igazi mérföldkő lesz az életemben a világhírű Rhoda Scottal fogok énekelni július 26-án a Budapesti Kongresszusi Központban, ahol Varnus Xavér orgonaművész kísér minket. A nyarat egyébként pihenésre, regenerálódásra szánom, musicalt, színdarabot nem vállaltam el, kisebb fellépéseknek, meghívásoknak teszek eleget.

..és a távolabbi tervek?

Ha a csillagok állása kedvező lesz, egy nagy volumenű koncertre készülök 2015-ben.

További szép sikereket kívánunk, és köszönjük az interjút!

Hasonló írások